Goluža: Bez dôležitých hráčov sa ťažko vyhráva

Oliver Rábek po zásahu do hlavy dohrával otrasený.
Oliver Rábek po zásahu do hlavy dohrával otrasený. (Autor: tasr)
Ján Leško|14. okt 2018 o 17:53

Tatranu sa postup zo skupiny Ligy majstrov vzdialil.

Liga majstrov hádzanárov: Tatran Prešov - Sporting Lisabon: fotogaléria

14.10.2018

PREŠOV. Tatran Prešov prehral v C–skupine Ligy majstrov EHF druhý domáci zápas v rade.

Čechovským Medveďom z Ruska podľahol o gól a v sobotu portugalskému Sportingu Lisabon o tri.

Po týchto dvoch prehrách sa vidina postupu štrnásťnásobnému slovenskému hádzanárskemu majstrovi vzdialila, no ešte nerozplynula.

V hre je ďalších odvetných päť kôl a v nich sa Tatran pokúsi nadviazať na výborný vstup do Ligy majstrov, keď v C–skupine dokázal zvíťaziť vonku nad tureckým Besiktasom, macedónskym Metalurgom Skopje a doma nad najvážnejším kandidátom na postup, dánskym Bjerringbro– Silkeborg.

Skóre ako na hojdačke

Prešovskí hádzanári mali v Tatran handball arene znovu skvelú, chvíľami až ohlušujúcu podporu fanúšikov.

Mužstvo trénera Slavka Golužu sa veľmi chcelo aj im odvďačiť za predošlé domáce zaváhanie s ruským súperom.

Žiaľ, ich zjavná snaha na vyspelého súpera po každej stránke napokon nestačila.

Bol to zápas, v ktorom „každý chvíľku ťahal pílku.“ V záverečných fázach stretnutia, keď sa už rozhodovalo o jeho osude, Tatran spravil tri chyby v útočnej rozohrávke, po ktorých dynamickí hráči súpera domácim loptu uchmatli a kontra útok zakončili gólmi.

Tým definitívne pochovali prešovské nádeje na úspech, ktoré ešte pár minút predtým sa črtali ako reálne.

Sporting šiel na začiatku do dvojgólového vedenia. Tatrana ale vyrovnal.

Hostia potom znovu odskočili, no vývoj skóre ako na hojdačke pokračoval. Prešov neskôr zmazal aj päťgólové manko a po dvadsiatich minútach viedol 12:10. Záver polčasu ale znovu režíroval Lisabon.

V druhom polčase hostia vyhrávali 17:14, domáci odpovedali šnúrou a po ôsmich minútach boli na koni oni, 18:17.

Slovenský majster upevnil svoju pozíciu pred záverečnou desaťminútovou fázou, keď viedol 23:21.

Keď portugalský šampión privodil po hrúbkach domácich ďalší obrat, na ten už mužstvo Tatrana nedokázalo gólovo zareagovať.

„Ťažko vyhráte taký dôležitý zápas bez troch dôležitých hráčov. Aj tak sme ale mali šancu na lepší výsledok, ba aj na víťazstvo. Spravili sme však veľa chýb, niektoré situácie riešili príliš unáhlene. V dôležitých chvíľach treba hrať múdrejšie a hlavne vyhnúť sa množstvu technických chýb. Prehrali sme, no boj o postup ešte rozhodne nevzdávame,“ povedal po stretnutí tréner Tatrana Prešov Slavko Goluža.

Tréner Sportingu Lisabon Hugo Monteiro Canela ho zhodnotil slovami: „Zápas mal vysoké tempo i nasadenie. Skóre sa často menilo. Vedeli sme o silnom spojkovom rade Tatrana, naším cieľom bolo eliminovať jeho ťah na našu bránu. Vďaka výbornej obrane sa nám to podarilo. Ďakujem Prešovčanom za korektnú hru, úžasnú atmosféru i za výbornú organizáciu zápasu.“

Rábek dostal kolenom do hlavy

Prešov sa musel v dueli so Sportingom zaobísť bez zranených spojok Dominika Kroka a Lukáša Urbana. P

ivot Leon Vučko si ešte doliečuje zranenie a zápas presedel len na lavičke.

Michal Kasal a Oliver Rábek síce hrali, ale ani jeden z nich ešte po predošlých zdravotných ťažkostiach nie je stopercentne v poriadku.

„Bolo nám jasné, že Sporting má momentálne výborné mužstvo. Hlavne extrémne výbušných hráčov na krajných spojkách, výborného rozohrávača na strednej. V obrane zase silných, „nadupaných na nohách“, klobúk dolu pred takýmito borcami. Hoci nekompletní, robili sme, čo sme mohli. Prehrávali sme o päť, otočili to na plus dva a zase sa to potom menilo. Predovšetkým to doťahovanie náskoku súpera nás stálo veľmi veľa síl,“ priznal krátko po stretnutí zjavne uťahaný Oliver Rábek.

„Ťažko mi je krátko po záverečnom hvizde dôvodiť, z čoho vyplynuli tie naše chyby, za ktoré sme tesne pred koncom draho zaplatili. Je to individuálna záležitosť toho-ktorého hráča. Bez chýb sa ale hrať nedá. Ak už ich v útoku urobíme, potom musíme zabrať v obrane. To sme napokon viackrát v zápase dokázali. Akurát v závere to celkom nevyšlo, čo je nám všetkým veľmi ľúto. Postupová nádej nám ešte nezhasla, v odvetnej časti sa pokúsime výsledkovo zabrať a spoliehať, že aj naši konkurenti niekde zakopnú,“ mienil autor štyroch gólov, ktorý sobotný súboj dohrával značne otrasený.

„Po tom, ako som robustnému pivotovi hostí v jednom súboji na začiatku druhého polčasu po páde zobral loptu, tak ten ma nepríjemne zasiahol kolenom do hlavy. Bol som z toho poriadne otrasený a ťažko sa mi do zápasu vracalo. Aj preto mi niektoré akcie nevyšli tak, ako som chcel.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Goluža: Bez dôležitých hráčov sa ťažko vyhráva