Galkovci naložili jantekovcom poltucet

Sportnet|4. nov 2013 o 00:00

Domáci napokon súpera zo spodných priečok tabuľky zdolali presvedčivo 6:1.

Vranovčania boli v Ružinej od 19. minúty na trávniku len desiati. To však už prehrávali 0:3.

RUŽINÁ. Už v 9. minúte rozvlnil sieť za chrbtom Makóa Blaščik, o tri minúty už bolo 2:0 a v 17. minúte 3:0.

Mačka s myšou

„Rozhodol úvod stretnutia. Inkasovali sme po štandardkách a bolo pre nás náročné otáčať stretnutie proti veľmi dobre hrajúcej Ružinej. Bola to hra mačky s myšou,“ uviedol tréner MFK Vranov nad Topľou Miroslav Jantek.

V 19. min. sa rútil na bránu Vranova sám Gajdošík, no Paluba ho zastavil aj za cenu faulu, za ktorý ho hlavný arbiter potrestal červenou kartou.

Nariadený pokutový kop Gajdošík nepremenil, keďže Makó sa blysol brilantným zákrokom a následne loptu nedorazil do siete Blaščik. Hostia potom predviedli ešte jeden svetlý moment, keď v 31. min. unikol domácej obrane Streňo a znížil na polčasových 3:1.

„Skoré vylúčenie nášho hráča nás pribrzdilo, no potešilo ma, keď sme v oslabení znížili. To domácich zaskočilo a dali nohu dole z plynu. Trošku poľavili, ale v druhom polčase opäť zapli na plné obrátky a pridali ďalšie góly,“ komentoval ďalší priebeh M. Jantek.

Naozaj, po polčase už baníci pokračovali v dobýjaní brány Vranova a skóre sa napokon zastavilo až na konečných 6:1. „Zápas sme chceli dohrať so cťou. Škoda dvoch gólov v závere stretnutia, pretože je rozdiel prehrať 4:1 a 6:1,“ uzavrel kormidelník hostí.

Trénerom TJ Baník Ružiná je východniar dobre známy z pôsobenia v MFK Košice, Jaroslav Galko.

„Chlapcom ďakujem, že zápas zvládli veľmi dobre. Stretnutie bolo v našej réžii, keď sme sa hneď od úvodu pustili do súpera a po štandardkách bol stav v 17. min. 3:0. Potom prišlo vylúčenie hráča Vranova a náš nepremenený pokutový kop. Znervózneli sme a súper ukázal, že smerom dopredu je nebezpečný. Podarilo sa mu znížiť, čo nás pribrzdilo. V druhom polčase sme opäť veľmi dobre kombinovali, ale šance sa nám nedarilo premieňať. Až v závere sa nám podarilo pridať ešte dva góly a zaslúžene sme zvíťazili,“ zhodnotil J. Galko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Galkovci naložili jantekovcom poltucet