Futbalistu Slovana Bratislava zadržala polícia, šoféroval pod vplyvom alkoholu

František Kubík (vpravo) šoféroval opitý. Podobnému problému čelil v minulosti aj jeho spoluhráč Mitchell Schet (v strede), ktorý ešte ako hráč Trenčína havaroval pod vplyvom alkoholu.
František Kubík (vpravo) šoféroval opitý. Podobnému problému čelil v minulosti aj jeho spoluhráč Mitchell Schet (v strede), ktorý ešte ako hráč Trenčína havaroval pod vplyvom alkoholu. (Autor: TASR)
Sportnet|9. jan 2017 o 13:10

František Kubík v nedeľu večer nafúkal 1,49 promile.

BRATISLAVA. Člena širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie a hráča ŠK Slovan Bratislava Františka Kubíka v nedeľu večer zadržala polícia pre vedenie motorového vozidla pod vplyvom alkoholu.

Informuje o tom web sport.sk, podľa ktorého Kubíka zastavila policajná hliadka pri Bánovciach nad Bebravou a nafúkal 1,49 promile.

Jeho prípad nie je ojediný

"Vodičovi policajti následne v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu. Poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu v Bánovciach nad Bebravou ho obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a hrozí mu až ročný trest odňatia slobody," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Kubíkov prípad nie je ojedinelý. Jeho súčasný klubový spoluhráč, Holanďan Mitchell Schet ešte ako hráč AS Trenčín vlani 10. mája po majstrovských oslavách havaroval, pričom mal tiež šoférovať pod vplyvom alkoholu.

Vedenie AS s ním následne rozviazalo zmluvu.

Otvorená je zatiaľ kauza reprezentanta Vladimíra Weissa, ktorý v októbri počas kontroly dopravnou policajnou hliadkou odmietol dychovú skúšku i následný krvný odber.

Futbalista tvrdí, že v danom čase nesedel za volantom auta.

Hral aj proti Anglicku

Stanovisko ŠK Slovan Bratislava sprostredkovala agentúre SITA PR riaditeľka klubu Martina Štefanková: "O situácii sme boli dnes, samozrejme, informovaní. Momentálne čakáme na potvrdenie tejto informácie, či už zo strany kompetentných orgánov, alebo od samotného hráča. Ako klubu je nám veľmi ľúto vzniknutej situácie. A úprimne nás to mrzí. Hlavne pokiaľ ide o dôležitého hráča, akým František Kubík je. Vedenie klubu sa situáciou, samozrejme, zaoberá. V najbližších dňoch budú vyvodené dôsledky, na ktoré sa hráč musí pripraviť."

Športový riaditeľ Slovana Richard Trutz na margo celého incidentu uviedol. "Túto informáciu sme sa dozvedeli iba z médií. Nemáme to ešte potvrdené od samotného hráča. Kubík má momentálne vypnutý telefón, ale v priebehu dnešného dňa sa s ním spojíme," prezradil Richard Trutz.

"Určite budú vyvodené dôsledky, ale ešte je priskoro hovoriť, aké. Je to nepríjemná situácia. Kubík je dôležitý hráč. Uvidíme, ako celú situáciu vyriešime."

Jeden z gólov Františka Kubíka v drese Slovana môžete vidieť v čase od 00:56 min.

František Kubík odohral v drese slovenskej reprezentácie záverečných dvadsať minút v septembrovom trnavskom zápase proti Anglicku (0:1) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

Odvtedy sa meno dvadsaťsedemročného krídelníka objavovalo v nomináciách trénera Slovenska Jána Kozáka iba medzi náhradníkmi.

Dostal pokutu, noc strávil v cele

Okresný súd (OS) v Bánovciach nad Bebravou napokon uložil v pondelok Kubíkovi peňažný trest a zákaz šoférovania za jazdu pod vplyvom alkoholu. O treste rozhodol súd v takzvanom zrýchlenom trestnom konaní.

TASR o tom informovala Jana Šinková z Krajského súdu v Trenčíne.

"Súd uložil obvinenému peňažný trest vo výške 15 000 eur a náhradný trest v trvaní troch mesiacov nepodmienečne, ak sumu neuhradí. Tiež mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo každého druhu na tri roky," konkretizovala Šinková.

Nie je však potvrdené, či rozhodnutie bude právoplatné, pretože voči trestnému rozkazu sa môže podať odpor v lehote ôsmich dní. Uviedli pre TASR justičné zdroje.

Kubík strávil noc v cele predbežného zadržania. Momentálne by mal byť už na ceste do Bratislavy, kde Slovan odštartoval hernú zimnú prípravu.

V prípade podania odporu zo strany obvineného a jeho obhajcu voči trestnému rozkazu zákonný sudca, ktorému je vec pridelená, vytýči termín hlavného pojednávania.

Nie je zákonná lehota dokedy by mal sudca v prípade podania odporu vytýčiť termín pojednávania.

Vyjadrenie Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne:

/pre agentúru SITA sprostredkovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová/

"Včera podvečer (dňa 8. januára o 16.17 h) na ceste I/9 pri ČS Slovnaft dopravní policajti Krajského družstva cestného dozoru z Trenčína predpísaným spôsobom zastavili a kontrolovali 27-ročného Františka na vozidle BMW X 5. Pri cestnej kontrole policajti vodiča vyzvali k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a taktiež aj dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu. Vodič sa dobrovoľne podrobil dychovej skúške, s pozitívnym výsledkom. František nafúkal 0,71 mg/l, čo je v prepočte 1,48 promile. Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach mala o niečo nižšiu hodnotu, stále však presahujúcu jedno promile, a to 1,46 promile. Vodiča policajti následne v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode. Františka poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu v Bánovciach nad Bebravou obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Vodičovi v zmysle zákona hrozí až ročný trest odňatia slobody."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalistu Slovana Bratislava zadržala polícia, šoféroval pod vplyvom alkoholu