Polícia Weissa obvinila. Bol pod vplyvom

Vladimír Weiss čelí obvineniam. Jeho právnik ich odmieta.
Vladimír Weiss čelí obvineniam. Jeho právnik ich odmieta. (Autor: TASR)
Sportnet|3. okt 2016 o 08:58

Slovenského futbalistu v nedeľu ráno zastavila polícia. Mal vraj šoférovať auto, v ktorom sedelo desať ľudí, pričom odmietol dychovú skúšku.

Slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho obvinila polícia z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pre televíziu JOJ to potvrdil policajný zdroj z prostredia vyšetrovania.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I vzniesol na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 26-ročnému Vladimírovi W. z Bratislavy," uviedla Lucia Mihalíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Voči obvineniu Weiss a jeho právny zástupca Juraj Kuráň podajú sťažnosť. Podľa vyjadrenia obhajcu Weissa  je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. 

Z ďalších troch výpovedí troch svedkov vyplýva, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Weissa podľa slov jeho advokáta dnes pred 15.00 hodinou prepustili na slobodu.

Odmietol dychovú skúšku

Futbalistu policajná hliadka zastavila v nedeľu ráno na Rázusovom nábreží v Bratislave. Ako prvá o prípade informovala televízia JOJ.  

"V čase krátko pred 6.45 bol z dôvodu podozrenia zo spáchania priestupku zastavený vodič vozidla Mercedes G," uviedla pre televíziu JOJ hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Vo vozidle malo byť podľa informácií televízie z prostredia polície asi desať mladých ľudí a šoférovať ho mal Vladimír Weiss mladší, ktorý sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi.

Policajti ho previezli na oddelenie Policajného zboru na Štúrovej ulici.

"Za odmietnutie dychovej skúšky sa na vodiča pozerá, akoby nafúkal jedno promile, čo je už trestný čin. Vladimírovi Weissovi mladšiemu hrozí, že môže putovať do cely policajného zaistenia," dodala televízia vo svojom spravodajstve.

Weissov právnik: Sú to lži

Podľa Weissovho obhajcu Juraja Kuráňa sú ale informácie o tom, že vozidlo šoféroval mladý futbalista, nepravdivé. Uviedol to pre portál netky.sk.

Pár hodín pred udalosťou pridal Weiss na twitter túto fotografiu:

„S maximálnym dôrazom protestujem a ohradzujem sa k informáciám, ktoré odzneli predovšetkým v hlavnej spravodajskej relácii TV JOJ, a ktoré následne prebrali ďalšie slovenské médiá. Informácia s uvedením celého mena a priezviska môjho klienta, ako aj obrazového záznamu je absolútne nepravdivá a dezinformujúca a porušuje práva môjho klienta na ochranu osobnosti, jeho cti a jeho mena,“ uviedol Kuráň pre netky.sk.

Dôkazom majú byť aj výpovede viacerých svedkov.

Kontroverzie vyvolal aj príchod z Luxemburska, kde si Slováci vybojovali postup na ME 2016

"Osobu, ktorá vozidlo šoférovala, polícia vôbec nevyzvala, aby sa podrobila dychovej skúške alebo odberu krvi, čo však vôbec neváhala šikanózne a nátlakovo urobiť vo vzťahu k Vladimírovi Weissovi ako jedinému z celej skupiny osôb, a to napriek identickým výpovediam viacerých svedkov potvrdzujúcich skutočnosť, že Vladimír Weiss vozidlo neriadil," pokračoval Kuráň.

"Vzhľadom na to, že ide o pokračujúce nezákonné, arbitrárne a šikanózne konanie a postup vyšetrovateľov a službukonajúcich policajtov, využijem všetky právne nástroje na ochranu zákonných a ústavných práv môjho klienta, ktoré sú aj naďalej v tejto chvíli porušované pokračujúcim nezákonným zadržaním pána Vladimíra Weissa mladšieho," dodal.

Vladimír Weiss bol v nominácii reprezentačného trénera Jána Kozáka na kvalifikačné zápasy o postup na majstrovstvá sveta 2018 proti Slovinsku a Škótsku. 

Kozák uviedol, že v októbri v národnom tíme Weiiss nebude hrať.

Weissa z cely prepustili

"Vypovedal skutočný vodič motorového vozidla, ktorého zaražajúco nikto nepodrobil dychovej skúške. Weiss, vodič a ďalšia osoba vypovedali, že Weiss nešoféroval," uviedol Kuráň pre agentúru TASR.

"Weiss nemal dôvod podrobiť sa dychovej skúške, ani lekárskej prehliadke, keďže auto nešoféroval. Nemal teda zákonnú povinnosť tak urobiť," dodal.

Jeho klienta v pondelok z cely  predbežného zadržania prepustili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Polícia Weissa obvinila. Bol pod vplyvom