Predaj do Kataru? Domanižu čaká zápas histórie. Hrať sa bude na dedine

Tréner Milan Svoboda (vpravo) plánuje postaviť troch útočníkov.
Tréner Milan Svoboda (vpravo) plánuje postaviť troch útočníkov. (Autor: TJ Partizán Domaniža)
Ivan Mriška|23. aug 2022 o 09:41

Pre amatérov bude súboj s reprezentáciou veľkou výzvou.

DOMANIŽA, VIEDEŇ. Najskôr to vyzeralo ako hoax. Je to však pravda. Piatoligová Domaniža vyzve v prípravnom zápase reprezentáciu Kataru. Účastníka a organizátora majstrovstiev sveta.

Bizarný zápas sa hrá v sobotu 27. augusta o 12:00 h. Hostí ho deväťtisícová obec Wiener Neudorf v spolkovej krajine Dolné Rakúsko v okrese Mödling.

„Malo sa hrať vo Viedni. Chceli sme však, aby bol zápas otvorený pre verejnosť, čo by v hlavnom meste Rakúska z organizačných dôvodov možné nebolo,“ presun zápasu ozrejmil tréner a predseda TJ Partizán Domaniža Milan Svoboda.

V článku sa dočítate

  • Prečo majú hráči pred zápasom trému?
  • Ako sa chcú predať do Kataru?
  • Ako hrala Domaniža proti Abú Dhabí?
  • Aký bizarný zápas proti tímu z ôsmej ligy odohralo v roku 1988 Anglicko?

Chcú byť uvoľnení

Franz Fürst Stadion vo Wiener Neudorfe má kapacitu 2 500 divákov. Vstupné na zápas je desať eur a zakúpiť sa bude dať len na mieste.

Presná adresa

Franz Fürst Stadion

Eumigweg 3

2351 Wiener Neudorf

„Pre mnohých z nás to bude zápas života, kariéry. Sme pripravení nechať na ihrisku všetko. Dúfam, že vybehneme uvoľnení a bez zbytočného rešpektu,“ pre Sportnet uviedol kapitán TJ Partizán Domaniža Miroslav Kvaššay.

Domaniža v roku 2014 hostila v Slovnaft Cupe Dunajskú Stredu, podľahla jej 0:3. O rok neskôr nestačila na Senicu a prehrala s ňou 0:2.

So súperom z nižších líg hral naposledy Katar v júli 2018, treťoligový rakúsky Traiskirchen zdolal 4:0.

„Bude to totálne odlišný súper, s akými bežne hrávame. Pripravujeme sa preto zodpovedne. V hlavách máme, že je to vyšší level ako Dunajská Streda či Senica. Napriek tomu sa nebojíme. Ideme zabojovať o dobrý výsledok,“ dodal skúsený 33-ročný futbalista.

Majú miernu trému

Domaniža hráva v piatej lige s tromi útočníkmi. Meniť sa to nechystá.

„Máme miernu trému, pretože si nechceme spraviť hanbu. S úvodným hvizdom však určite opadne. Nemáme čo stratiť, môžeme len prekvapiť,“ tvrdí Kvaššay.

Hráči berú zápas proti účastníkovi svetového šampionátu ako výzvu. No i veľkú príležitosť.

„Spoluhráč Michal Petrík sa ide predať do Kataru. Ak by prišla taká ponuka, zvažoval by som ju. Išiel by som si zarobiť peniažky,“ smial sa.

Z obce na Považí ide do Wiener Neudorfu množstvo fanúšikov. Tých by malo byť v Rakúsku cez päťsto.

„Cítime silnú podporu okolia. Kamaráti, rodinní príslušníci, všetci nám držia palce. A my ich preto nechceme sklamať,“ prezradil Kvaššay.

Ak by sa niekomu z hráčov Domaniže podarilo skórovať, bol by to splnený sen. „Keby otvoríme skóre, bol by to šok. Ale prečo nie, vo futbale je možné všetko,“ dodal s úsmevom.

Remizovali s Abú Dhabí

Pre Domanižu súboj s Katarom nebude prvou medzinárodnou konfrontáciou. V roku 2000 privítala hlavné mesto Spojených arabských emirátov Abú Zabí a remizovala s ním 1:1.

Súboj piatoligového klubu proti reprezentácii je raritou. Z histórie je známych len minimum prípadov, kedy amatéri vyzvali najlepších hráčov krajiny. Ale stalo sa to.

V rámci prípravy na ME 1988 odohralo Anglicko prípravný zápas s Aylesbury United FC, klubom, ktorý v tom čase hral Beazer Homes League, dnes Southern Football League, čo je na ostrovoch ôsma najvyššia súťaž.

Angličania zvíťazili 7:0, Peter Beardsley strelil štyri góly. V hľadisku dnes už zatvoreného štadióna Buckingham Road v meste Aylesbury sa tiesnilo 6 031 divákov. Anglicko následne na európskom šampionáte nevyhralo ani jedno stretnutie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Predaj do Kataru? Domanižu čaká zápas histórie. Hrať sa bude na dedine