Úspešný večer Slovákov v Lige majstrov, Sauer utvoril rekord

Futbalisti Feyenoordu Rotterdam.
Futbalisti Feyenoordu Rotterdam. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. sep 2023 o 23:00 (aktualizované 19. sep 2023 o 23:40)

Víťazstvo si pripísali na konto PSG či Barcelona.

BRATISLAVA. Futbalisti Feyenoordu Rotterdam vstúpili do nového ročníka Ligy majstrov úspešne, keď na domácom trávniku zdolali Celtic Glasgow 2:0.

V drese domáceho tímu nastúpili aj dvaja slovenskí futbalisti. Dávid Hancko odohral celý zápas, Leo Sauer sa zapojil do súboja v 89. minúte.

Sauer sa tak vo veku 17 rokov, deväť mesiacov a tri dni stal vôbec najmladším Slovákom, ktorý nastúpil v stretnutí skupinovej časti Ligy majstrov.

Úvodný gól na štadióne De Kuip strelil Stengs, v 76. minúte sa presadil aj Jahanbakhsh. To už hostia dohrávali bez vylúčených Lagerbielkeho a Holma.

V druhom stretnutí skupiny vyhrávalo Atlético Madrid na pôde Lazia Rím 1:0 po góle Barriosa, no tím z večného mesta zachránil remízu v piatej minúte nadstaveného času vďaka presnému zásahu brankára Provedela.

Škriniar prispel k čistému kontu

V šlágri úvodného dňa medzi PSG a Dortmundom mali hernú i streleckú prevahu domáci, no hostia v prvom polčase dokázali otupiť ich útočné zbrane.

Disciplinovaná defenzíva pustila domácich len do jedenej väčšej šance, keď Vitinha z hranice pokutového územia opečiatkoval žrď.

V úvode druhého polčasu po ruke Süleho a po krátkej kontrole VAR-om premenil penaltu Mbappé. Hostia otvorili hru, no v 58. minúte inkasovali druhýkrát, keď si Hakimi vymenil loptu s Vitinhom, zasekol Hummelsa a pridal druhý gól.

V 79. minúte mohol znížiť Bynoe-Gittens, ktorý trafil žrď. PSG si však už výhru postrážilo a je na čele skupiny. Milan Škriniar odohral celý zápas.

City to malo ťažšie než Barcelona

Manchester City musel doma nečakane doťahovať manko. V prvom polčase zápas s Crvenou Zvezdou podľa predpokladov jasne dominoval, no jeho šance vychytal brankár hostí Glazer a Haaland trafil iba do brvna.

V nadstavenom čase prišiel v modrej časti Manchestru šok. Ivanič vysunul do brejku bývalého hráča Trenčína Osmana Bukariho, ten si postrážil ofsajd a z vôbec prvej strely svojho tímu otvoril skóre.

Vyrovnanie ale prišlo okamžite po zmene strán vďaka Álvarezovi, ktorý onedlho strelil aj víťazný gól. Výsledok následne spečatil na 3:1 Rodri.

Najviac gólov padalo v H-skupine. Barcelona privítala na Olympijskom štadióne Antverpy a už v úvodnom polčase ich "pohostila" trojgólovou nádielkou.

Skórovali Joao Felix, Robert Lewandowski a vlastný gól si dal Bataille. Po prestávke skórovali Gavi a druhýkrát Felix (5:0).

V ďalšom zápase skupiny vyhralo Porto nad Šachtarom Doneck 3:1. Duel sa hral v Hamburgu, kde si ukrajinský klub v tejto sezóne rozložil stan.

Šachtar nemôže hrať domáce zápasy na svojom štadióne pre pretrvávajúci vojnový konflikt na Ukrajine, vlani našiel prechodný domov vo Varšave.

Liga majstrov - utorok - 1. kolo:


Skupina E:

Lazio Rím - Atlético Madrid 1:1 (0:1)

Góly: 90.+5 Provedel - 29. Barrios

ČK: 64. Lagerbielke, 68. Holm (obaja Celtic)

Feyenoord - Celtic Glasgow 2:0 (1:0)

Góly: 45+2. Stengs, 76. Jahanbakhsh

/Dávid Hancko odohral za Feyenoord celý zápas, Leo Sauer od 89. min/

Skupina F:

Paríž St. Germain - Dortmund 2:0 (0:0)

Góly: 49. Mbappé (z 11 m), 58. Hakimi

/Milan Škriniar odohral za PSG celý zápas/

Skupina G:

Manchester City - CZ Belehrad 3:1 (0:1)

Góly: 47. a 60. Álvarez, 73. Rodri - 45+1. Bukari

Skupina H:

FC Barcelona - Royal Antverpy 5:0 (3:0)

Góly: 11. a 66. Félix, 19. Lewandowski, 22. Bataille (vla.), 54. Gavi

Šachtar Doneck - FC Porto 1:3 (1:3)

Góly: 13. Kelsy - 8. a 15. Galeno, 29. Taremi

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Úspešný večer Slovákov v Lige majstrov, Sauer utvoril rekord