Vranov už hrá pod reflektormi. Blysol sa lesník, ktorý vstáva o štvrtej ráno

Vysvietený vranovský štadión a tma navôkol.
Vysvietený vranovský štadión a tma navôkol. (Autor: Imrich Makó)
Daniel Dedina|2. feb 2023 o 16:00

Pod umelým osvetlením by radi nastupovali aj v tretej lige.

VRANOV NAD TOPĽOU. Hoci teplota aktuálne kolíše okolo nuly, na štadióne vo Vranove nad Topľou sa hrá futbal aj v zime. Umožňuje to umelý trávnatý povrch na hlavnej hracej ploche.

Keďže domáci treťoligista nie je profesionálny klub a jeho hráči sa venujú futbalu popri práci, trénovať môžu až v podvečerných hodinách.

Ani to však už nie je v období, kedy sa stmieva skoro, problém, keďže na štadióne prednedávnom pribudlo umelé osvetlenie.

Streda 1. február 2023 znamenala pre Vranovčanov ďalší míľnik. V derby proti druholigového Humennému nastúpili na svoj prvý domáci zápas, ktorý odohrali kompletne v žiari reflektorov.

Bodaj by takých bolo viac

„Tešili sme sa na to, bolo to super. Prišiel kvalitný súper a hoci v druhej lige okupuje nižšie priečky, ukázal svoju silu. Bodaj by sme takýchto zápasov hrali viac,“ pochvaľoval si tréner a manažér MFK Vranova nad Topľou Roman Lazúr.

Samotný priebeh duelu príliš radostný pre domácich nebol. Po prvom polčase prehrávali s favoritom už 1:4. V druhom dejstve sa im podarilo vyrovnať hru a napokon to skončilo 2:5.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Vranov - Humenné, gól Digoňa v čase od 1:52 min

„Doma chceme hrať otvorene, z toho vyplýva vyššie postavenie. Prechod druholigového tímu z obrany do útoku bol na nás rýchly, do toho prišli taktické i technické chyby. Potrestali nás skoro z každej príležitosti,“ hodnotil Lazúr.

Vranovčania uvažujú nad tým, že by aj zápasy jarnej časti III. ligy Východ hrávali pod umelým osvetlením.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vranov už hrá pod reflektormi. Blysol sa lesník, ktorý vstáva o štvrtej ráno