Na východe sa nehralo. Získa Svidník prvé body v sezóne kontumačne?

Získa Svidník prvé tri body v sezóne na základe kontumácie?
Získa Svidník prvé tri body v sezóne na základe kontumácie? (Autor: TASR - Ilustračná fotka)
Juraj Ščerbik|1. mar 2022 o 22:03

Hostia z Raslavíc na zápas nepricestovali.

SVIDNÍK. V tretej futbalovej lige východ ešte ani nezačala odvetná časť súťaže a už je na stole možnosť kontumácie.

Nedeľná dohrávka 15. kola medzi Svidníkom a Raslavicami sa neuskutočnila. Hostia z Raslavíc na zápas nepricestovali.

Medzi pozitívnymi bol aj tréner

Dôvodom neprítomnosti hostí na dohrávke 15. kola sa ukázal byť koronavírus.

„V piatok, dva dni pred zápasom vo Svidníku, sme hráčom a realizačnému tímu robili testy. Pozitívny výsledok sme mali piati vrátane mňa" povedal pre Sportnet tréner Raslavíc Ľubomír Puhák.

„Čo sa týka priebehu ochorenia, mali sme teploty, ale aj ďalšie príznaky," dodal.

Podľa jeho slov, mužstvo sa s koronavírusom trápi dlhdobejšie a ochorenie nepriaznivo ovplyvnilo aj prípravu na odvetnú časť sezóny.

„Príprava nebola taká, ako som si predstavoval. Z dôvodou koronavírusu a následnej krarantény sa narušil tréningový proces a neodohrali sme ani prípravné stretnutia proti Giraltovciam a Kračúnovciam," vraví ďalej tréner Raslavíc podľa ktorého sa neskôr mužstvo snažilo nabehnúť do starých koľají a vyrovnať sa so situáciou, avšak ochorenie opäť zaúradovalo.

Bude sa zápas kontumovať?

Na vôbec prvý bodový zisk v tejto sezóne sa v stretnutí proti Raslaviciam chystali futbalisti Svidníka. Zdá sa, že hoci sa stretnutie neuskutočnilo, napokon k nemu príde. O osude stretnutia sa bude rozhodovať za zeleným stolom.

„O tom, že Raslavice majú pozitívne testovaných hráčov, sme vedeli. Dali o tom vedieť aj riadiacim štruktúram, tie im však nenastúpenie na zápas proti nám nepovolili," povedal Vladislav Palša, nový tréner Svidníka, ktorý mal mať v nedeľu na obed v Humennom ostrú premiéru na lavičke posledného mužstva súťaže.

„Súper má k dispozícii rezervné mužstvo, má teda dostatok hráčov. My sme boli pripravení hrať. Na stretnutie sa dostavili všetci, vrátane rozhodcov a delegáta," dodal a na záver prezradil aj ciele s ktorými futbalisti spod Dukly vstupujú do odvetnej časti súťaže:

"Mužstvo sme poskladali tak, že by sa malo zachrániť a udržať pre klub štvrtú najyššiu súťaž. Prišli k nám noví hráči, zháňame ešte posilu do obrany."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na východe sa nehralo. Získa Svidník prvé body v sezóne kontumačne?