Outsider hostil ligistov guľášom. Hanbu sme si neurobili, teší sa tréner

Na zápas prišlo 1 550 ľudí.
Na zápas prišlo 1 550 ľudí. (Autor: Mentalita Magazine - facebook)
Ivan Mriška|7. sep 2023 o 13:55

Autá v Zubrohlave nemali kde zaparkovať.

ZUBROHLAVA. O zápase hovorila celá dedina. Oravská obec Zubrohlava s 2 200 obyvateľmi po prvý raz hostila účastníka najvyššej súťaže.

V rámci tretieho kola Slovnaft Cupu tam pricestoval MFK Ružomberok.

„Bol to veľký sviatok. Toľko divákov u nás nikdy nebolo. Autá nemali kde zaparkovať,“ pre Sportnet priblížil tréner TJ Sokol Zubrohlava Ivan Trabalík.

Hrali len siedmu ligu

Zubrohlava pred štyrmi rokmi pôsobila až v siedmej lige. Dnes je účastníkom štvrtej najvyššej súťaže.

„Keď sme boli v okrese, nepovedali by som, že čoskoro budeme stáť proti tímu z Niké ligy. Je to pre nás veľký úspech. Bol to najväčší zápas mojej trénerskej kariéry,“ dodal.

Štvrtoligista už pred úvodným výkopom prízvukoval, že si zápas ide v prvom rade užiť. Že sa zameria na obranu a bude vyrážať do rýchlych brejkov.

„Na začiatku sa tímy oťukávali. Ružomberok mal loptu na kopačkách, no my sme stáli v dobrom bloku. Bolo však vidno, kde je kvalita,“ priznal Trabalík.

Po štvrthodine hry Ružomberčania po nakopnutej lopte otvorili skóre. Samuel Šefčík si zasekol krajného obrancu i stopéra a nemal problém skórovať – 0:1.

„Škoda tohto moment, ale naďalej sme sa snažili byť koncentrovaní. Nechceli sme inkasovať, čo sa nám darilo. Ružomberok sme do veľkých šancí nepúšťali,“ hodnotil.

Aby si zápas užili

V 40. minúte predviedli Ružomberčania peknú kombináciu po pravej strane a Samuel Šefčík druhým gólom v zápase upravil na 0:2.

V ostatnom priebehu už 1 550 divákov gól nevidelo, a tak sa do kabín odchádzalo za nezmeneného stavu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Outsider hostil ligistov guľášom. Hanbu sme si neurobili, teší sa tréner