V hre je už iba jeden piatoligista. Vyradil popredný tím z tretej ligy aj lídra štvrtej

Kabína TJ Kostolné Kračany po postupe do 4. kola Slovnaft Cupu.
Kabína TJ Kostolné Kračany po postupe do 4. kola Slovnaft Cupu. (Autor: Archív K. B. )
Titanilla Bőd|27. sep 2024 o 08:00

Kostolné Kračany by radi privítali DAC.

BRATISLAVA. Z tretieho kola Slovnaft Cupu ešte ostáva odohrať sedem duelov, no už je isté, že medzi najlepšími 32 mužstvami súťaže bude iba jeden piatoligista.

Kostolné Kračany sa postarali o senzáciu už v prvom kole, keď vyradili Galantu po výhre 2:1 a bol to iba začiatok spanilej jazdy.

V druhom kole si poradili s FC Nový Život 2:0 a v treťom zdolali lídra štvrtej ligy Západ ŠK 1923 Gabčíkovo najtesnejším rozdielom 1:0.

Chcú vyhrať každý zápas

Kostolným Kračanom patrí v skupine Juhovýchod V. ligy ZsFZ štvrté miesto, v siedmich zápasoch získali 13 bodov za štyri výhry a jednu remízu.

„Do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť. Mohol by som povedať, že by sme boli spokojní, ak by sme sa umiestnili vyššie ako v minulej sezóne, ale to by znamenalo, že vyhráme súťaž,“ poznamenal so smiechom tréner Krisztián Bogyai.

V minulom ročníku jeho tím ako nováčik piatej ligy skončil na druhom mieste. „Myslím si, že sme mali najlepšie mužstvo, ale v niektorých zápasoch sme prišli o body takou nerozvážnosťou. Niekedy sme sa príliš hrnuli do útoku aj vtedy, keď by sme sa mali sústrediť na udržanie výsledku,“ doplnil kouč.

Pohárové úspechy v aktuálnej sezóne však ukazujú, že mužstvo sa naučilo hrať aj so súpermi z vyšších súťaží.

O rok múdrejší a zrelší

Pred rokom sa Kostolné Kračany stretli s Gabčíkovom už v prvom kole pohára. Vtedy zvíťazilo Gabčíkovo 2:0, no jeho víťazstvo sa nerodilo ľahko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V hre je už iba jeden piatoligista. Vyradil popredný tím z tretej ligy aj lídra štvrtej