Zápas, aký nemá obdobu. Víťaz Prezidentského pohára podáva žiadosť, chce vytvoriť novú tradíciu

Starosta obce Látky Mário Kubiš s trofejou v Prezidentskom pohári.
Starosta obce Látky Mário Kubiš s trofejou v Prezidentskom pohári. (Autor: Marek Bajči)
Ivan Mriška|13. máj 2024 o 10:50

Obec z Podpoľania prežíva futbalový ošiaľ.

LÁTKY. Finále v Poprade sledovalo vyše tisíc divákov. Z víťazstva sa tešili futbalisti Látok, ktorí zdolali OŠK Pribiš 3:2.

Hrdinom zápasu sa stal bývalý ligový hráč Mário Kurák, ktorý najskôr vyrovnal na 1:1, aby v 67. minúte rozhodol o najväčšom úspechu svojho klubu.

„V obci to žije futbalom. Prežívame obrovskú eufória, ako nikdy predtým,“ pre Sportnet prezradil starosta obce a kapitán tímu Mário Kubiš.

Obec s 550 obyvateľmi prišla so zaujímavou myšlienkou. Ako víťaz Prezidentského pohára by rada vyzvala držiteľa Slovnaft Cupu – MFK Ružomberok. Či už v prípravnom stretnutí, alebo v dueli o akýsi Superpohár.

„Zmerali by si sily najlepší profesionálny klub s najlepším amatérskym. Cez týždeň pošleme do Ružomberka žiadosť. Veríme, že bude našej výzve naklonený. A podobné zápasy sa stanú tradíciou,“ dodal.

V Látkach si uvedomujú, že Ružomberok má nahustený program. Sú ochotné preto hrať v akomkoľvek termíne.

„Najkrajšie by bolo, keby sa hrá u nás, prispôsobíme sa však akejkoľvek alternatíve. Bolo by to fantastické.

Sme pripravení zabezpečiť pre Ružomberok ubytovanie, stravu a potrebné náležitosti spojené zo zápasom. Pre nás by to bola obrovská futbalová slávnosť. Už len, aby mal Ružomberok záujem,“ praje si Kubiš.

Ružomberok čaká nahustený program, okrem domácej súťaže sa predstaví v predkolách Európskej ligy či Slovnaft Cupe. Zápas proti Látkam by bol nadplán, no v Ružomberku ho nezavrhujú.

„Musíme si to prejsť s tímovým manažérom, trénerom, vo vnútri klubu. A potom môžeme vysloviť definitívu.

Isté však je, že nás čaká náročné leto, plánujeme aj zahraničné sústredenie. V najbližších týždňoch to zrejme nie je reálne a potom sa uvidí,“ pre Sportnet uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Ľubomír Golis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zápas, aký nemá obdobu. Víťaz Prezidentského pohára podáva žiadosť, chce vytvoriť novú tradíciu