Na ten deň nezabudne. Kuriózne vyradil ligistu, jeho mama vyhrala tombolu

O postupe Prešova rozhodol Martin Pribula (druhý sprava).
O postupe Prešova rozhodol Martin Pribula (druhý sprava). (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|19. okt 2022 o 21:40

Asi si ešte podám športku, vtipkoval Prešovčan Pribula.

LIČARTOVCE. Bežala 22. minúta zápasu. Kapitán Podbrezovej René Paraj chcel z vlastnej šestnástky poslať dlhý nákop dopredu.

Prešovčan Martin Pribula naňho dobiedzal, snažil sa loptu zblokovať. Podarilo sa mu to tak, že bol z toho lob, ktorý zapadol za brankára Ivana Reháka do siete. Prekvapení ostali nielen aktéri tejto situácie, ale všetci prítomní na štadióne.

Keďže šlo o jediný gólový moment stretnutia Prešov – Podbrezová (1:0), líder druhej ligy zdolal štvrtý tím Fortuna ligy a postúpil do osemfinále Slovnaft Cupu.

Ustáli tutovky, šance mali aj oni

„Išiel som do pressingu a padlo to tam náhodne. Šťastie nám v tomto zápase prialo. Mali sme svoj plán, ktorý sme do bodky splnili,“ vravel Pribula.

Podbrezová bola od úvodu aktívnejšia, vyrovnať mohla ešte do polčasu a takisto po prestávke.

Strieľané centre reprezentanta do 21 rokov Petra Kováčika prešli pozdĺž päťky bez toho, aby ich jeho spoluhráči doklepli do siete.

Prešovčania podali proti favoritovi oduševnený výkon.
Prešovčania podali proti favoritovi oduševnený výkon. (Autor: Viktor Zamborský)

Tutovku striedajúceho Mareka Kuzmu vychytal prešovský brankár Adrián Knurovský a priamy kop Erika Grendela spadol na brvno.

„Cez polčas sme si povedali, že ak ustojíme prvých desať-pätnásť minút, naše šance prídu. Tak sa aj stalo, bohužiaľ sme ich nevyužili,“ hodnotil Pribula.

O tom, že Tatran tento zápas zvládne, bol definitívne presvedčený až pri svojom striedaní v 66. minúte.

Jedným z jeho spoluhráčov, ktorí v tej chvíli pri trojnásobnej zmene vybehli na trávnik, bol Dragan Andrič. Ten mohol vzápätí dať Prešovčanom väčšiu istotu, ale jeho hlavička sa od brvna a zeme odrazila späť do hry.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na ten deň nezabudne. Kuriózne vyradil ligistu, jeho mama vyhrala tombolu