Pokorí Dolného 41 gólov? Kráľ strelcov na východe má opäť unikátne čísla

Postrach súperových obrán - Štefan Majerník (vľavo).
Postrach súperových obrán - Štefan Majerník (vľavo). (Autor: Peter Cingel)
Daniel Dedina|11. jan 2023 o 17:10

Môj cieľ? Dať sa po zápase do stredy do poriadku, hovorí.

KALŠA. Jeho individuálne štatistiky v doterajšom priebehu sezóny vyrážajú dych. V úvodných dvoch kolách vyšiel strelecky naprázdno, ale potom sa rozbehol a predviedol obdivuhodnú kanonádu.

Útočník Kalše Štefan Majerník napol sieť súperovej brány v každom z ďalších pätnástich stretnutí svojho mužstva. S 26 gólmi je suverénne najlepším strelcom Majstrovstiev regiónu – IV. liga Východ.

Ide o najlepšiu streleckú vizitku nielen v súťažiach riadených Východoslovenským futbalovým zväzom, ale aj spomedzi všetkých najvyšších regionálnych súťaží na Slovensku.

Páli to jemu i celému mužstvu

„Bola to určite moja životná jeseň. Nikdy som nedal viac gólov,“ nezaváhal ani na sekundu skúsený 35-ročný futbalista.

Počas jesennej časti, ktorá na východe zahŕňala aj predohrávky úvodných dvoch odvetných kôl, zaznamenal tri hetriky.

V ôsmich stretnutiach, to znamená v priemere takmer v každom druhom, sa presadil minimálne dvakrát. To už je bilancia, pri ktorej zbystrí pozornosť snáď každý fanúšik futbalu!

Jej strojca napriek tomu pôsobí mimoriadne skromne.

„Veľká vďaka patrí spoluhráčom, najmä Jarovi Kolbasovi. Jeho prihrávky sú také, že hocikto by tam bol, tie góly by dal. On má na tom najväčšiu zásluhu,“ zdôraznil Majerník.

V doterajšom priebehu sezóny to pálilo nielen jemu, ale celému tímu. Kalša je najproduktívnejším mužstvom v súťaži, v sedemnástich zápasoch zaznamenala 57 gólov (priemer 3,4 na zápas).

„Táto jeseň nám z pohľadu strelených gólov vyšla, dosiahli sme aj dvojciferný výsledok (10:0 proti Raslaviciam, pozn. red.). Súpera mi bolo ľúto, ale padalo nám to tam. Skladačka do seba zapadla a bolo to príjemné aj pre divákov. Mohli vidieť veľa gólov,“ pochvaľuje si najlepší štvrtoligový strelec.

Za Kalšu, obec medzi Košicami a Trebišovom, hrávajú aj ďalší bývalí ligisti ako Zeher, či Krakovský. O známe mená nie je núdza, mužstvo oplýva obrovskými skúsenosťami.

„Kolektív je super, navzájom si rozumieme v šatni aj na ihrisku. To je základ úspešných výsledkov i množstva gólov. Nemáme žiadne nezhody, fungujeme ako jeden tím,“ hovorí Majerník.

Najpamätnejší sa vymyká štandardu

Aj vlani mala najvyššia regionálna súťaž na východe republiky – v tom čase ňou bola III. liga Východ – excelentného bombardéra. Prešovčan Jozef Dolný ukončil sezónu s unikátnym nástrelom 41 gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pokorí Dolného 41 gólov? Kráľ strelcov na východe má opäť unikátne čísla