Tu nevyhrá ani Real, varovali treťoligistu na dedine. Takmer sa konala senzácia

Tímy pred výkopom zápasu Hajnáčka - Lipany
Tímy pred výkopom zápasu Hajnáčka - Lipany (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|7. sep 2022 o 22:08

Lipany museli otáčať zápas v Slovnaft Cupe.

HAJNÁČKA. Je to jedno z najmalebnejších ihrísk na Slovensku. Nad areálom FK 98 Hajnáčka sa týčia ruiny gotického hradu, vedľa tribúny stojí nový kostol s dvoma vežami.

Toto ihrisko sa ako jediné miesto zo Slovenska dostalo aj do knihy holandského fotografa Hansa van der Meera, ktorý fotí dedinské ihriská po celom svete.

Sem zavítal v 2. kole Slovnaft Cupu treťoligový ŠK Odeva Lipany. V priebehu krátkeho času merali východniari 220-kilometrovú cestu do tohto regiónu druhý raz.

Pred štyrmi dňami hrali ligový zápas v neďalekej Rimavskej Sobote, kde stratili v aktuálnej sezóne prvé body.

Na pôde piatoligistu im dokonca hrozila prvá prehra. Tri minúty pred koncom viedli ešte domáci 2:1, napokon hostia zápas otočili a po víťazstve 3:2 sa radovali z postupu.

V montérkách a s cigaretou

Niekoľko minút pred začiatkom stretnutia bolo na tribúnach iba niekoľko desiatok fanúšikov.

„Verím, že tesne pred výkopom sa ešte zídu. Tu je jedna krčma, tam druhá, odtiaľ ešte stíhajú,“ hovoril starosta obce Ivan Poprocký.

Lipany neboli pre divákov z obce s 1200 obyvateľmi veľmi atraktívnym súperom.

„Keď sme hrali v pohári derby s Rimavskou Sobotou, bolo to iné. Vtedy boli tribúny plné. A boli aj časy, keď prišlo na zápas dvetisíc ľudí. No tie sa už nevrátia,“ skonštatoval Poprocký.

„V Hajnáčke nevyhrá ani Real Madrid,“ varoval členov výpravy Lipian jeden domáci fanúšik. Hostia sa najprv len pousmiali, to ešte netušili, že sa budú strachovať o výsledok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tu nevyhrá ani Real, varovali treťoligistu na dedine. Takmer sa konala senzácia