Slovensko
Slovensko
EURO 2024
21.06.2024, Skupina E
1 - 2
1:0
Ukrajina
Ukrajina

Slovákom druhý gól Schranza na body nestačil, Ukrajinci predviedli obrat

Martin Dúbravka inkasuje gól v zápase Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024.
Fotogaléria (102)
Martin Dúbravka inkasuje gól v zápase Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|21. jún 2024 o 16:53 (aktualizované 21. jún 2024 o 17:55)

Futbalisti Slovenska dnes nestačili na Ukrajinu v zápase skupiny E na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

EURO 2024 - skupina E

Slovensko - Ukrajina 1:2 (1:0)

Góly: 17. Schranz - 54. Shaparenko, 80. Jaremčuk

Rozhodovali: Oliver - Burt, Cook (všetci Anglicko). ŽK: 84. Jaremčuk

Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko (67. Obert) - Kucka, Lobotka, Duda (60. Bénes) - Schranz (86. Sauer), Boženík (60. Strelec), Haraslín (67. Suslov)

Ukrajina: Trubin - Tymčyk, Zabarnyj, Matvijenko, Zinčenko - Šaparenko (90.+2 Talovjerov), Bražko (85. Sydorčuk), Sudakov - Jarmolenko (67. Zubkov), Dovbyk (67. Jaremčuk), Mudryk (85. Malinovskij)

DÜSSELDORF. Futbalisti Slovenska prehrali vo svojom druhom zápase v skupine E na EURO 2024 (ME vo futbale), keď podľahli Ukrajine 1:2.

Slováci pritom od 17. minúty viedli zásluhou Ivana Schranza, ale v druhom polčase nedokázali odolať tlaku súpera, ktorý dokázal otočiť. O víťazstve Ukrajincov rozhodol Roman Jaremčuk.

O tom, či Slováci postúpia do vyraďovacej fázy, sa tak rozhodnú v záverečnom skupinovom dueli s Rumunskom, ktorý je na programe v stredu o 18.00 h vo Frankfurte.

Schranz sa presadil v druhom stretnutí za sebou a stal sa vôbec prvým hráčom Slovenska, ktorý zaznamenal viac ako jeden gól na európskom šampionáte.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Ukrajina na EURO 2024 (skupina E)

V piatok sa však napokon tešili Ukrajinci, za ktorých najskôr vyrovnal Mykola Šaparenko a neskôr prihral na víťazný gól Jaremčuka.

V neúplnej tabuľke figurujú Slováci na tretej priečke s tromi bodmi.

Tabuľka skupiny E na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Slovensko - Ukrajina na EURO 2024

I. polčas

Náznaky šancí na oboch stranách v úvodných piatich minútach zhatili ofsajdové postavenia. Neskôr vyslal z ľavého krídla nebezpečnú strelu Haraslín, brankár Trubin si však pripísal pohotový zákrok pravou nohou.

Krátko na to sa do veľkej šance dostal Schranz, ku ktorému sa odrazila tečovaná lopta od Matvijenka, no Trubin bol opäť na správnom mieste. V 17. minúte vybojoval Lobotka priamy kop, ktorého sa ujal Hancko a opäť preveril ukrajinského brankára.

Následne sa zúročila aktivita Haraslína, ktorý poslal loptu na Schranza a na jeho hlavičku už Trubin nestačil - 1:0. Na druhej strane zmaril pokusy Dovbyka obranným zákrokom Pekarík.

VIDEO: Gól Ivana Schranza v zápase proti Ukrajine na EURO 2024

Ukrajinci si vybojovali dva rohové kopy za sebou, Dúbravkovu bránku však výraznejšie neohrozili. Vyrovnané mohlo byť v 34. minúte, keď sa po akcii svojich spoluhráčov presadil Tymčyk, jeho strela trafila žrď.

Ukrajinci sa začali pripomínať čoraz viac a Dúbravka si pripísal dôležitý zákrok proti zakončujúcemu Mudrykovi.

V 42. minúte sa k nebezpečnej štandardke dostal Zinčenko, no slovenského brankára neprekvapil. Do konca prvého polčasu sa o slovo prihlásil iniciatívny Haraslín, jeho strelu však opäť zneškodnil Trubin.

II. polčas

Hneď po zmene strán sa Pekarík nepríjemne zrazil so Zinčenkom a oboch hráčov museli krátku chvíľu ošetrovať. K prvej významnejšej šanci sa dostali Ukrajinci, Dovbykova hlavička len tesne minula Dúbravkovu bránku.

V 54. minúte sa však po Zinčenkovej prihrávke do pokutového územia presadil osamotený Šaparenko - 1:1.

VIDEO: Gól Mykolu Šaparenka v zápase proti Ukrajine na EURO 2024

V 63. minúte prišiel nepríjemný moment pre Slovensko, keď sa na zemi s bolesťami ocitol Hancko, ktorý si natiahol slabiny. V zápase skúsil pokračovať, no po chvíli ho musel vystriedať Obert.

Slováci sa napriek viacerým zmenám v zostave nedokázali dostať do tempa, naopak, ofenzívnejšou hrou oplývali Ukrajinci. Misky váh mohol na ich stranu v 74. minúte preklopiť Mudryk, ktorý strelou z uhla trafil konštrukciu bránky.

Ukrajinci sa však dočkali v 80. minúte. Šaparenko vyslal do šestnástky Jaremčuka, ktorý si zoči-voči Dúbravkovi zachoval chladnú hlavu.

Loptu sa ešte z bránkovej čiary pokúsil vykopnúť Škriniar, no dobehol neskoro - 1:2.

VIDEO: Gól Romana Jaremčuka v zápase proti Ukrajine na EURO 2024

Slovákom sa už do konca zápasu nepodarilo presadiť a zaistiť si tak aspoň bod nepodarilo.

Hlasy po zápase

/zdroj: TV Markíza/

Francesco Calzona, tréner Slovenska: "Bol to náročný zápas, s niektorými momentami som bol spokojný, s inými menej. Dostali sme súpera do pohody, no celkovo som s mužstvom spokojný. Nemôžem tímu nič vyčítať, prvý polčas bol lepší z našej strany. Súper má obrovskú kvalitu, v rankingu FIFA sú Ukrajinci o 20 miest pred nami. Je to normálne, že sa svojou kvalitou dostali na koňa. Môže sa stať, že všetky štyri tímy budú mať po tri body. Urobíme maximum pre to, aby sme postúpili."

Sergij Rebrov, tréner Ukrajiny: "Hráči ukázali na ihrisku ukrajinský tímový duch. Ten rozhodol o našom víťazstve, ktoré považujem za zaslúžené. Sú to veľmi dôležité tri body, udržali nás v hre o postup do osemfinále. Myslím, že všetci Ukrajinci môžu byť na nás hrdí."

Milan Škriniar, kapitán Slovenska: "Prvý polčas bol z našej strany lepší, ako ten druhý. Myslím si, že je to veľká škoda, v druhom polčase sme neboli aktívni, ako sme si hovorili v šatni. Povedali sme, že musíme dostávať súpera pod tlak a kontrolovať zápas, no vôbec to tam nebolo. Nechať si ujsť takúto šancu je škoda, ale musíme dať hlavy hore. Musíme si povedať veci, ktoré neboli dobré a zlepšiť hlavne druhý polčas."

Ivan Schranz, autor gólu Slovenska: "Dobre sme začali, ale postupom času sme strácali pôdu pod nohami. Nechávali sme Ukrajincom viac priestoru na to, aby mohli podnikať svoje rýchle kontry. Je to škoda, potom sme dostali góly a dnes sme to nezvládli. Je to za nami, ukázali sme dobré momenty a ideme si do tretieho zápasu po postup."

Martin Dúbravka, brankár Slovenska: "Je to frustrujúce, keďže prvých 35 minút sme mali kontrolu nad hrou. Vytvorili sme si dobré príležitosti, žiaľ, dali sme iba jeden gól. Po prestávke to bol iný obraz, súper viac zatlačil, stál vyššie v niektorých situáciách. Išli si za tým, strelili vyrovnávajúci gól a to im dalo veľa síl. Bolo to pre nás náročné zachytiť priebeh zápasu."

Adam Obert, obranca Slovenska: "Myslím si, že sme nastúpili veľmi dobre v prvom polčase. V druhom sa to celé obrátilo, Ukrajinci prebrali hru a začali byť aktívnejší ako my. Keď strelili gól, nabudilo ich to a potom sa bolo už náročné vrátiť do hry. Tréner nám hovoril, aby sme boli kompaktní e neprešli cez nás prienikové prihrávky. Práve tie prešli pred druhým gólom."

Slovenskí futbalisti po prehre s Ukrajinou v zápase skupiny E na EURO 2024 (ME vo futbale).
Pavol Spálpi 18:2513
Mal skrivenú tvár, cítil bolesť. Líder Slovenska musel odísť z ihriska až príliš skoroAké známky dostali slovenskí futbalisti po zápase s Ukrajinou na EURO 2024?
Pavol Spálpi 18:2513
Slovenský kapitán Milan Škriniar nedokázal Romanovi Jaremčukovi zabrániť streliť gól.
Miroslav Kováčikpi 19:4033
Slovákom chýbalo to, čo ich proti Belgicku zdobilo. Chyba Kucku bola strašidelnáTréner Žiliny pomenoval príčiny prehry Slovenska proti Ukrajine.
Miroslav Kováčikpi 19:4033
Slovenskí futbalisti Juraj Kucka, Peter Pekarík, Milan Škriniar a Stanislav Lobotka po prehre v zápase E-skupiny Slovensko - Ukrajina na ME 2024 vo futbale.Slováci zvädli, píšu v Česku. Ukrajinci venovali výhru vojakom na fronteThe Athletic vyzdvihol hru Stanislava Lobotku.
Roman Jaremčuk dáva druhý gól Ukrajincov v zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.
pi 16:5910
Gól ich celkom zmrazil a prehrali. Oznámkujte Slovákov za výkon proti UkrajineKto nesklamal, od koho sa čakalo viac.
pi 16:5910
Milan Škriniar po zápase s Ukrajinou na EURO 2024
Miloslav Šebelapi 17:3513
Pasivitou sme Ukrajine pomohli, zhodli sa hráči. Calzona: S výkonom som spokojnýReakcie slovenských futbalistov po prehre s Ukrajinou na EURO 2024 (ME vo futbale).
Miloslav Šebelapi 17:3513
Roman Jaremčuk sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024.
pi 18:152
Radujúci sa Ukrajinci - Aký pekný pohľad! píšu Nemci (ohlasy médií)Húževnatá Ukrajina zvíťazila nad Slovenskom, komentujú zápas skupiny E na EURO 2024 zahraničné médiá.
pi 18:152
Smutný kapitán Milan Škriniar po zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.
pi 17:052
Prehra Slovenska zamotala situáciu. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka skupiny E na EURO 2024Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka skupiny E na EURO 2024. Na ktorom mieste je Slovensko po zápase proti Ukrajine?
pi 17:052
Roman Jaremčuk sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024.
pi 22:37
EURO praje obratom. Ukrajina ešte nikdy neudržala čisté konto, Slovákov zostrelil rekordérPozrite si štatistiky a zaujímavé zápisy, ktoré ponúkol zápas Slovensko - Ukrajina na EURO 2024 (ME vo futbale).
pi 22:37
Ukrajinský útočník Roman Jaremčuk strieľa gól v zápase proti Slovensku na EURO 2024.
pi 16:252
VIDEO: Ukrajina si napravila chuť, pri oboch jej góloch bol ŠkriniarPozrite si góly Šaparenka a Jaremčuka v zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024 (ME vo futbale).
pi 16:252
Slovenský útočník Ivan Schranz strieľa gól v zápase proti Ukrajine na EURO 2024.
pi 15:301
VIDEO: Slováci prekvapili súpera a Schranz poslal do neba ďalší gólový pozdravPozrite si gól Ivan Schranza v zápase Slovensko - Ukrajina na EURO 2024 (ME vo futbale).
pi 15:301
Milan Škriniar, Artem Dovbyk  a Dávid Hancko počas zápasu Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.
pi 16:551
FOTO: Slovensko premrhralo šancu na postup. Pozrite si TOP momenty zo zápasu proti UkrajinePozrite si najlepšie momenty zápasu Slovensko - Ukrajina v skupine E na EURO 2024 (ME vo futbale).
pi 16:551
Slovenský futbalista Ondrej Duda (druhý sprava) a hráči Belgicka.
Pavol Spálpi 08:0014
Zrazu vyrástol o dvadsať čísel, zažiaril a padol. Nadaný Slovák má svetové okamihyVždy počúval, že má nahradiť Hamšíka.
Pavol Spálpi 08:0014
Tréner Ukrajiny Serhij Rebrov.
Titanilla Bődšt 21:032
Trénera poslali von z kabíny. V Nemecku sa to možno nerobí, vravel kouč UkrajinyTím Rebrova chce zabudnúť na nočnú moru.
Titanilla Bődšt 21:032
Ivan Schranz sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Belgicko v skupine E na EURO 2024.
št 17:0022
Slováci hrajú proti Ukrajine v Düsseldorfe. Ak postúpia, môžu sa tam vrátiťPozrite si zaujímavé štatistiky a vzájomnú bilanciu Slovenska a Ukrajiny pred zápasom v skupine E na EURO 2024 (ME vo futbale).
št 17:0022
Marek Demeter a Mariana Levčenko, slovensko-ukrajinský pár v Düsseldorfe.
Titanilla Bődpi 13:252
Prišli sme ako pár, no uvidíme, čo bude po zápase, smiali sa Slovák a UkrajinkaS remízou by boli obaja spokojní.
Titanilla Bődpi 13:252
Martin Dúbravka a Milan Škriniar.
pi 14:223
Nemal dôvod niečo meniť. Calzona poslal proti Ukrajine rovnakú základnú zostavuPozrite si základnú zostavu Slovenska na zápas proti Ukrajine.
pi 14:223
Dávid Hancko sa teší po víťazstve nad Belgickom v skupine E na EURO 2024.
pi 00:001
Hra Ukrajiny je dvojsečná zbraň. Bude to pre nás veľká výhoda, verí HanckoSlováci vyzvú Ukrajinu v Düsseldorfe.
pi 00:001
Stanislav Lobotka po zápase  Slovensko - Ukrajina.Dva zápasy v rýchlom slede v kvalite Ligy majstrov. Kto z našich hráčov je na to zvyknutý?Experti Sportnetu hodnotia zápas Slovensko - Ukrajina na EURO 2024.
Tréner Francesco Calzona.
Titanilla Bődso 07:2432
Slovensko je Popoluška skupinovej fázy, vravel Calzona. Donedávna to bolo nepredstaviteľnéV závere dal šancu aj 18-ročnému Leovi Sauerovi.
Titanilla Bődso 07:2432
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Slovákom druhý gól Schranza na body nestačil, Ukrajinci predviedli obrat