Inter po dvoch vypadnutiach hlási najvyššie ambície, zlanáril neoceniteľnú posilu

Tréner Interu Andrej Štellár.
Tréner Interu Andrej Štellár. (Autor: fkinterbratislava.sk)
Michal Šášky|1. aug 2023 o 10:50

V príprave čelili aj známemu prvoligovému klubu.

BRATISLAVA. V hlavnom meste Slovenska boli tri slávne a známe značky - Slovan Bratislava, Inter Bratislava a Petržalka. Dnes je na výslní len jediná z nich.

Zatiaľ, čo Slovan zbiera tituly a zvyšuje koeficient slovenských futbalových klubov v Európe, Petržalka sa pohybuje v druhej lige v strede tabuľky. A Inter?

Už roky sníva o návrate do Bratislavy a na historické priečky. Aktuálne hráva v Stupave a ponovom len štvrtú ligu. Náladu si nevylepšil ani v národnom pohári Slovnaft Cup.

Vyradil ho favorit z Galanty

Interisti na domácom ihrisku podľahli Galante na pokutové kopy (1:1, 4:5 v rozstrele). 

Nejde o žiadne prekvapenie, Galanta hrala v minulej sezóne o vrchné priečky III. ligy Západ, zatiaľ čo Inter z tejto súťaže vypadol.

Čo sa v texte dozviete:

  • Čo rozhodlo o rýchlom konci Interu v pohári?
  • Ktorý známy hráč opustil káder? Kam prestúpil?
  • Aké slávne meno dokázali priviesť do tímu Interu?
  • Prečo zostúpili do štvrtej ligy a aké sú ciele do sezóny?

„Na to, že bola podľa mňa Galanta favoritom, tak si myslím, že náš herný prejav bol na slušnej úrovni. V prvom polčase sme boli lepším mužstvom, vypracovali sme si asi tri čisté šance, žiaľ, nepremenili sme ich. Naopak, v druhom sme inkasovali zo štandardky, aj keď sme vedeli, že súper je v nich silný,“ opisoval stretnutie Andrej Štellár, tréner Interu.

„Teší ma, že ten gól nezlomil mužstvo a snažili sme sa aspoň vyrovnať. To sa nám podarilo v absolútnom závere. Penalty sú, žiaľ, už lotéria,“ dodal.

Inter v minulej sezóne s Galantou dvakrát prehral - v druhom kole 1:3 doma, v marci 0:3 na ihrisku súpera. Teraz, už tímu o level vyššie, statočne vzdoroval.

„Zažil som iba ten jarný zápas. Vtedy sa však hralo za hraničných podmienok vo veľkom vetre. Teraz sme navyše boli v Stupave a na umelej tráve, takže sa tie zápasy nedajú porovnávať,“ poznamenal tréner.

Rozhodli skúsenosti

Priebeh ani výsledok zápasu neprekvapil. Inter sa na súpera prichystal už v príprave, kde čelil náročným súperom ako českému Znojmu, maďarskému Mosonmagyaróvári z druhej najvyššej súťaže či dokonca cyperskému prvoligistovi Apollon Limassol.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Inter po dvoch vypadnutiach hlási najvyššie ambície, zlanáril neoceniteľnú posilu