Oporou nováčika je jeho kapitán. Skvelú formu potvrdil krásnym gólom do siete Slovana

Erik Streňo ( v modrom) je oporou a kapitánom druholigového Humenného.
Erik Streňo ( v modrom) je oporou a kapitánom druholigového Humenného. (Autor: FB FC Košice)
Jakub Bobovič|29. apr 2022 o 19:09

Odchovanec Vranova nad Topľou je ofenzívnym lídrom druholigového Humenného.

HUMENNÉ. Ak v stretnutí boduje, jeho mužstvo neprehrá. Nováčik z Humenného zažíva aj vďaka gólom a asistenciám svojho kapitána ERIKA STREŇA viac ako vydarenú sezónu.

Zverencom trénera Jozefa Škrlíka patrí štyri kolá pred koncom druhej najvyššej súťaže piata pozícia v tabuľke a 31 - ročný rodák z Vranova nad Topľou má na tom leví podiel. V doterajšom priebehu súťaže zaznamenal v 25 stretnutiach 6 gólov a 11 asistencií.

Ak vezmeme do úvahy fakt, že Humenné strelilo v tejto sezóne svojim súperom 28 gólov, Streňo bol pri niečo viac ako šesťdesiatich percentách gólov svojho mužstva.

S Hamuľákom im to na ihrisku klape

V stretnutiach proti Bardejovu a rezerve bratislavského Slovana Streňo režíroval výhry Humenného, ktoré v oboch spomínaných stretnutiach strelilo dohromady päť gólov. Jeho štatistika v stretnutiach proti mužstvám namočeným do boja o zotrvanie v súťaži bola 3+2.

Jeho druhý gól do siete brankára Slovana Bratislava Matúša Ružinského bol navyše výstavným kúskom, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani hráči popredných európskych futbalových súťaží.

Jeden z nich, kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík, ktorý je zároveň odchovancom Slovana, na jednej zo stránok na Instragrame, ktorá sa venuje slovenským futbalistom označil, že sa mu jeho gól páčil.

"Sám musím uznať, že medzi mužmi a celkovo v tejto súťaži, to bol môj najkrajší gól," vraví na úvod Erik Streňo, ktorého teší nielen vlastný, ale aj klubový úspech.

"Myslím si, že sme ako nováčik milým prekvapením súťaže. Verím, že dosiahnuté výsledky v záverečných stretnutiach súťaže potvrdíme a že každý jeden hráč, ktorý v mužstve je, bude výkonnostne napredovať.

Radi by sme v tabuľke zostali minimálne na mieste, na ktorom sa nachádzame momentálne. Osobne by som bol tiež rád, ak by sme strieľali o niečo viac gólov a zlepšili sa aj v defenzíve, keďže to bola práve dobrá defenzíva, ktorá zdobila našu hru v prvej polovici súťaže," dodáva Streňo.

Zostávajúci program Humenného v II. lige:

30. apríla o 16:30 h.: Námestovo - Humenné

7. mája o 17:00 h.: Humenné - Rohožník

13. mája o 17:00 h.: Banská Bystrica - Humenné

20. mája o 17:00 h.: Humenné - Skalica

V Humennom vytvoril odchovanec Vranova nad Topľou ofenzívnu dvojičku s útočníkom Michalom Hamuľákom, ktorý z jeho prihrávok ťažil aj v stretnutiach proti Bardejovu a Slovanu.

"Poznáme sa od mala a pôsobíme spolu v treťom klube. Spolupracuje sa mi s ním fantasticky. Vychádzame spolu dobre, nielen na ihrisku, ale aj mimo neho. Čo sa týka gólov, tie sa možno trochu viac očakávajú od neho, keďže je hrotový útočník.

Som rád, že mu to tam sype a, samozrejme, bol by som ešte radšej, ak by tomu tak bolo vo väčšej miere," dodáva Streňo na margo Hamuľáka, ktorý v aktuálnej sezóne napol sieť za brankármi súperov v ôsmich prípadoch.

Okrem brankára hral na všetkých pozíciách

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Oporou nováčika je jeho kapitán. Skvelú formu potvrdil krásnym gólom do siete Slovana