Girona
Girona
Liga majstrov
22.10.2024, Ligová fáza, 3. kolo
2 - 0
1:0
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava

Zlé rozhodnutia, málo kreativity. Slovan trápi rovnaký problém. Ako prehral s Gironou?

Ladislav Krejčí (vľavo) a Tigran Barseghjan v zápase Girona FC - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
Ladislav Krejčí (vľavo) a Tigran Barseghjan v zápase Girona FC - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|23. okt 2024 o 07:30

Slovenský majster prehral v Lige majstrov v Katalánsku 0:2.

BRATISLAVA. Aj v treťom zápase Slovana v Lige majstrov sledovali diváci prevažne hru jedného tímu. „Liga majstrov je iný svet,” vravel pred zápasom proti Girone Tigran Barseghjan. 

Použil tradičný slovník Vladimíra Weissa staršieho, ktorý túto vetu vyslovil už mnohokrát. „Liga majstrov je iný svet, v ktorom my dieru nespravíme,” povedal naposledy pred dvoma týždňami po ligovom zápase s Trenčínom.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava

Slovan je po troch dueloch v Lige majstrov stále bez bodu. Tri zápasy, tri prehry, skóre 1:11. Sportnet rozobral viacero momentov, ktoré ovplyvnili výsledok zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava (0:2).

Analýza zápasu Girona - Slovan

Slovan sa bránil vo formácii 5-2-3, občas 5-3-2, keď sa Marko Tolič zatiahol medzi Danyla Ignatenka s Kyriakosom Savvidisom.

Girona zasa hrala v ofenzívnejšej formácii. V útočnej fáze hrala zozadu na troch stopérov.

(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)

Veľkou zbraňou Girony pod vedením trénera Míchela sú nábehy útočníkov medzi stopérov a krajných bekov súpera.

(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)

Slovan tomu zamedzil systémom na troch stredných obrancov. Kenan Bajrič s Kevinom Wimmerom si útočníkov súpera strážili, zatiaľ čo kapitán Guram Kašia bol ručnou brzdou. Často likvidoval lopty po výške.

(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)

Ako sa teda Girona snažila dostať do zakončenia? Stredopoliar španielskeho celku Yangel Herrera sa začlenil medzi stredopoliarov Slovana.

(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)
(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)

Ladislav Krejčí poslal prihrávku po zemi na Donnyho Van den Beeka. Ten našiel z prvej Herreru, ktorý ušiel pohľadu Ignatenka.

(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)

Ukrajinec sa však rýchlo spamätal a dokázal eliminovať nebezpečne vyzerajúcu situáciu.

(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)

Po štvrťhodine hry mal Slovan len 22-percentné držanie lopty, ale práve vtedy Marko Tolič skvelým spôsobom prečítal Krejčího prihrávku na stopéra po pravej ruke.

(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)

Fantasticky zareagoval aj Kyriakos Savvidis, ktorý vyhral súboj s Arnauom Martinezom.

(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)
(Autor: Reprofoto - Voyo/NovaSport)
Guram Kašia (vľavo) a Juanpe z v hlavičkovom súboji.
Titanilla Bődst 00:305
Girona je ešte na JIS-ke, ale proti Slovanu zastavila krvácanie, píšu médiá v ŠpanielskuMiestne médiá chvália všestranných obrancov.
Titanilla Bődst 00:305
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
st 10:3010
Weiss verí, že jeho syn ešte môže zmeniť rozhodnutie. Takáč opísal zákrok pri penalteVladimír Weiss reaguje na prehru Slovana na pôde Girony.
st 10:3010
Reakcie hráčov Slovana Bratislava po prehre s FC Girona.
ut 23:299
Slovanisti sa nachádzajú na konci poradia. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka Ligy majstrovLigová fáza Ligy majstrov má za sebou úvodné zápasy 3. kola. Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka. Na ktorom mieste je Slovan Bratislava?
ut 23:299
Futbalisti Girona FCrozhovor
Martin Kozinkapo 12:3019
Súper Slovana si už Ligu majstrov asi nezahrá. Stále je to skromný klub, vraví expertSlovan hrá v Lige majstrov proti katalánskej Girone.
Martin Kozinkapo 12:3019
Pohľad na štadión Montilivi, na ktorom hráva Girona FC.
Miroslav Kováčikut 13:502
Girona sa vzdala miliónov navyše. Slovan uvidí v Lige majstrov menej ľudí ako v TrnaveDejiskom zápasu Girona - Slovan Bratislava bude štadión Montilivi.
Miroslav Kováčikut 13:502
Ladislav Krejčí stíha Ousmana Dembélého.
Martin Kozinkaut 09:354
Rosický v ňom videl lídra, stal sa hitom internetu. Teraz chce poraziť SlovanChceme spraviť krok vpred, vraví Ladislav Krejčí.
Martin Kozinkaut 09:354
Futbalisti Slovana Bratislava.
ut 19:562
Slovan nastúpi v Girone s troma stopérmi, kapitánsku pásku ponesie KašiaPozrite si zostavy zápasu FC Girona - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
ut 19:562
Hráči ŠK Slovan Bratislava
ut 10:006
Šanca na prvé body je reálna. Kde sledovať zápas Girona - Slovan Bratislava?Zverenci trénera Weissa nastúpia na tretí zápas Ligy majstrov od 21:00 h.
ut 10:006
Futbalisti FC Girona.
po 18:272
Girona má veľké problémy. Na zápas proti Slovanu musí povolať hráčov z rezervyŠpanielsky klub hrá v najprestížnejšej ligovej súťaži po prvýkrát.
po 18:272
Vladimír Weiss st. počas tréningu zápasom 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov proti FC Girona.
po 20:55
Weiss: Gironu máme prečítanú, pokúsime sa ich prekvapiť. Zranenia nás trápia rovnakoÚradujúceho slovenského majstra trápia viaceré absencie v tíme.
po 20:55
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
ut 16:22
Slovan v pamätnom zápase zdolal Barcelonu. Nadviaže na tento triumf proti Girone?Desať dôležitých faktov pred súbojom Slovana v Girone.
ut 16:22
Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Zlé rozhodnutia, málo kreativity. Slovan trápi rovnaký problém. Ako prehral s Gironou?