Kto bude šestnásty účastník III. ligy Západ? Rozhodne sa v nedeľu v baráži

Štadión OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom.
Štadión OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom.
Titanilla Bőd|22. júl 2022 o 13:15

Hrá sa na neutrálnom ihrisku v Lehote pod Vtáčnikom.

BRATISLAVA. Iba dva týždne pred začiatkom súťaže sa skompletizuje zoznam účastníkov III. ligy Západ.

O poslednú, šestnástu miestenku zabojuje v nedeľu v baráži 14. tím z uplynulej sezóny tretej ligy Západ ŠK LR Crystal Lednické Rovne a 8. tím z tretej ligy Stred FK Podkonice.

Zápas sa hrá na neutrálnom ihrisku v Lehote pod Vtáčnikom, začiatok je stanovený na 16.30. Diváci majú vstup zdarma.

Bez Senice

V novej sezóne 2022/2023 budú po reorganizácii už iba dve tretie ligy. Zloženie skupiny Východ bolo jasné už niekoľko týždňov, dokonca je známe aj vyžrebovanie súťaže.

V skupine Západ bolo tiež prihlásených 16 mužstiev, no nie celkom podľa pôvodného plánu. Do tejto skupiny sa totiž malo posunúť desať klubov z pôsobnosti Západoslovenského futbalového zväzu a doplniť ich mali tri kluby zo Stredoslovenského futbalového zväzu a tri z Bratislavského futbalového zväzu.

BFZ však napokon obsadil iba dve miestenky, keď viaceré kluby III. ligy Bratislava účasť v novovytvorenej tretej lige Západ odmietli.

Pred časom tak medzi prihlásenými družstvami figurovalo až jedenásť mužstiev zo ZsFZ, medzi nimi aj bývalí fortunaligisti Sereď a Senica, ktorí nedostali licenciu na prvé dve najvyššie súťaže.

Najnovšie však už FK Senica na zozname účastníkov III. ligy nie je. Aj pri Slovnaft Cupe je uvedené červenými písmenami pri názve klubu: odstúpené.

Šumy boli už dávnejšie

V úradnej správe SFZ zo dňa 22. 7. sa objavila informácia o barážovom stretnutí medzi Lednickými Rovňami a Podkonicami.

Západoslovenský futbalový zväz na sociálnej sieti uviedol: „Stretnutie sa uskutoční z dôvodu doplnenia počtu účastníkov súťaže na 16, keďže Bratislavský futbalový zväz nenaplnil kvótu svojich miesteniek v novej III. lige západ SFZ v súťažnom ročníku 2022/23.“

„Podkonice sa s pokorou pripravujú na barážový zápas. Urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do tretej ligy,“ uviedol pre Sportnet manažér FK Podkonice Roman Patráš.

Účasť v tretej lige láka aj Lednické Rovne. „Chceli sme skončiť do desiateho miesta, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo. Prijali sme však túto možnosť hrať baráž. Oficiálne stanovisko o baráži sme dostali vo štvrtok, šumy však už boli dávnejšie. Najprv sa oslovovali mužstvá, ktoré skončili pred nami. Boli sme radi, keď prišla ponuka aj pre nás,“ povedal manažér ŠK LR Crystal Ľuboš Dubový.

Lednické Rovne skončili v minulej sezóne v III. lige Západ na 14. mieste, pred nimi na už nepostupujúcom mieste skončili Marcelová a Imeľ.

Výborná úroveň súťaže

Dubový sa domnieva, že podľa tabuľkového postavenia sú favoritmi súboja Podkonice, ktoré boli v minulej sezóne ôsme v tretej lige Stred.

Za najsilnejšiu zo štyroch regionálnych tretích líg sa však považovala práve III. liga Západ, takže tabuľkové postavenie možno nevypovedá o skutočnom pomere síl.

„Súper je pre nás veľká neznáma. V III. lige Západ sme dlhodobým účastníkom a tento ročník bol na fantastickej futbalovej úrovni. Ak to porovnávam s minulými ročníkmi, tento bol za posledných pätnásť rokov najkvalitnejší. Mnoho tímov malo záujem dostať sa do novej tretej ligy po reorganizácii a favoriti to nemali jednoduché,“ vyhlásil Dubový. 

Istí účastníci III. ligy Západ

Sereď, Častkovce, Nové Mesto nad Váhom, Galanta, Šaľa, Beluša, Nové Zámky, Veľké Ludince, Malženice, Kalná nad Hronom (ZsFZ), RSC Hamšík Academy, Martin, Bánová (SsFZ), Inter Bratislava, Vrakuňa Bratislava (BFZ)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kto bude šestnásty účastník III. ligy Západ? Rozhodne sa v nedeľu v baráži