Reorganizácia? Zväz má jasne definovať postupový kľúč, vraví tréner lídra štvrtej ligy

Momentka z prípravného zápasu Krásno nad Kysucou - Dubnica.
Momentka z prípravného zápasu Krásno nad Kysucou - Dubnica. (Autor: Facebook / Tatran Krásno nad Kysucou)
Titanilla Bőd|21. mar 2024 o 15:45

Krásno nad Kysucou má na čele osembodový náskok.

BRATISLAVA, KRÁSNO NAD KYSUCOU. Cez víkend sa rozbehnú krajské futbalové súťaže aj na strednom Slovensku. Lídrom IV. ligy – Majstrovstiev regiónu Stred je TJ Tatran Krásno nad Kysucou.

Mužstvo Vladimíra Kuťku na jeseň absolútne dominovalo, v 13 zápasoch nenašlo premožiteľa, na konte má 10 výhier a tri remízy. Dalo najviac gólov, 27 a zdobí ho vynikajúca defenzíva, keď za celú jesennú časť inkasovalo iba päť gólov.

Parádna zima

„Prípravu sme začali 9. januára. Akurát v jej poslednej tretine nám niektorí súperi odriekli zápas, čo ma nepotešilo, lebo práve vtedy by sme mali viac hráčov k dispozícii. Ale všetko, čo sme chceli, sme splnili,“ uviedol pre Sportnet Vladimír Kuťka.

Posledný jesenný zápas odohrali futbalisti Krásna 12. novembra s Kysuckým Novým Mestom.

„Súťažný zápas budeme hrať po takmer piatich mesiacoch. Ale to je údel amatérskeho futbalu, v skoršom termíne by sa u nás ani nedalo hrať. Nemôžeme sa porovnávať s profesionálnym futbalom, ktorý má kratučkú zimnú prestávku,“ myslí si tréner Krásna.

Jeho zverenci trénovali štyrikrát do týždňa. Samozrejme, ako to v nižších súťažiach býva, nie všetci mohli pre pracovné či školské povinnosti absolvovať všetky tréningy.

„Dochádzka bola v poriadku, aj preto sme to mali takto nastavené, aby aspoň na tie tri tréningy týždenne mohol prísť každý. Zima bola parádna na trénovanie, ešte som nezažil, že sme v Krásne nad Kysucou nemrzli na tréningu,“ doplnil.

Kuťka pôsobil v Krásne aj v minulosti, je to už jeho tretia etapa pri mužstve za uplynulých desať rokov.

„Boli roky, keď ešte aj v marci som takmer necítil nohy. Tentoraz som však už koncom januára mohol chodiť na tréningy v kopačkách, nemusel som vyberať zimnú obuv,“ prezradil.

Skrášľujú okolie štadióna

Hlavná plocha je v Krásne prírodná, ale mužstvo má k dispozícii aj vedľajšiu plochu riadnych rozmerov s umelou trávou.

„Hráme na nej prípravné zápasy a budeme na nej hrať teraz aj prvé majstrovské zápasy, lebo sa okolie štadióna rekonštruuje, na atletickom ovále prebiehajú práce. Štadión bude plnohodnotný aj na vyššiu súťaž,“ zdôraznil Vladimír Kuťka.

V prvom jarnom kole privíta Krásno Kováčovú.

„Proti nám už mužstvá nebudú hrať taký futbal ako voľakedy. Každý príde zalezený, bude chcieť brániť, ale musíme sa na toto nastaviť. Musíme byť herne vyspelejší, ako súperi,“ myslí si tréner.

Cieľ na jar je jednoznačný: vyhrať súťaž. „Pri takom náskoku a pri problémoch aký má Makov, bol by som alibista, ak by som tvrdil niečo iné. Moja priorita je, aby sme vyhrali aj jarnú časť a to mužstvo pripraviť tak, že v prípade postupu do tretej ligy budeme konkurencieschopný tím,“ vravel Kuťka.

Spoliehajú sa na rodákov

Je presvedčený, že najväčšia sila jeho mužstva tkvie v tom, že ho tvoria hráči z regiónu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Reorganizácia? Zväz má jasne definovať postupový kľúč, vraví tréner lídra štvrtej ligy