Rivalita na východe môže rásť. Košice chválil niekdajší hráč Slovana i Trnavy

Košice zdolali na úvod jari Pohronie. Navlas rovnako zabral aj líder z Prešova.
Košice zdolali na úvod jari Pohronie. Navlas rovnako zabral aj líder z Prešova. (Autor: facebook FC Košice/Šimon Pavlišin)
Daniel Dedina|26. feb 2023 o 08:35

Možno si pozriem Košice, možno zahraničnú súťaž, vravel tréner Prešova.

PREŠOV/KOŠICE. Ovplyvní hneď štart jarnej časti situáciu na čele tabuľky druhej ligy? Scenárov pred úvodným kolom – celkovo v poradí už tretím, keďže dve kolá odvetnej časti boli predohrané ešte na jeseň – existovalo hneď niekoľko.

Buď líder z Prešova zvýrazní svoj náskok pred rivalom z Košíc, alebo trojbodový rozdiel zostane zachovaný, alebo Košice znížia, respektíve úplne zmažú svoje manko.

Nakoniec sa nič nemenilo. Favoriti svoje zápasy zvládli a do jarnej časti vstúpili víťazne. Dokonca navlas rovnakým pomerom.

K istote pomohol vlastný gól

Prešovčania si na ihrisku v Ličartovciach poradili s Humenným 2:0. V prvom polčase ich dostal do vedenia kapitán Jozef Dolný, ktorý premenil penaltu a strelil už svoj trinásty gól v sezóne.

Bezprostredne po zmene strán sa presadil aj druhý kapitán, Humenčan Cyril Vasiľ však namieril do vlastnej siete.

„Sme vďační za víťazstvo, nebolo to jednoduché. Ihrisko bolo na začiatku výborne pripravené, ale postupne sa rozbíjalo. Úvodných dvadsať minút sme hrali veľmi dobre, potom sme v aktivite ustáli. Pomohol nám druhý gól v úvode druhého polčasu, ten bol rozhodujúci,“ hodnotil dianie na trávniku tréner Prešova Marek Petruš.

Humenné v zime siahlo k výraznejšej obmene kádra. Neznámou bolo nielen pre súpera, ale sčasti aj pre seba samého.

„Bola to pre nás prvá veľká skúška, keďže v príprave sme nastupovali len proti treťoligistom. Tí majú svoju kvalitu, ale druhá liga je o niečom inom, je to profesionálny futbal,“ skonštatoval humenský kouč Jozef Kukulský.

„Do zápasu sme vstúpili ustráchane. Nabádal som hráčov, aby sme hrali viac smerom dopredu, nedostali sa pod tlak a boli hrozbou pre súpera.

V druhom polčase sme poslali do krídelných priestorov rýchlostné typy hráčov, žiaľbohu hneď z prvého protiútoku Tatrana sme si dali vlastný gól. Chlapci napriek tomu ukázali charakter i potenciál. Na tom musíme stavať,“ tvrdil Kukulský.

Prešov bol v stretnutí s Humenným nebezpečnejším tímom.
Prešov bol v stretnutí s Humenným nebezpečnejším tímom. (Autor: Viktor Zamborský)

Viacero novicov na oboch stranách

Vo východoslovenskom derby 18. kola II. ligy sa v oboch tímoch predstavilo viacero nových hráčov.

Prešov poslal do hry aj dvojicu legionárov, ktorí prišli z tímu poľskej Ekstraklasy Radomiak Radom. Dominik Sokol odohral celý zápas, Portugalčan Tiago Matos nastúpil po prestávke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rivalita na východe môže rásť. Košice chválil niekdajší hráč Slovana i Trnavy