Má zrátané, koľko bodov treba na postup. Bral by tréner Prešova aj baráž?

Tréner Tatrana Prešov Marek Petruš (vľavo) so skúseným Markom Milunovičom.
Tréner Tatrana Prešov Marek Petruš (vľavo) so skúseným Markom Milunovičom. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|23. feb 2023 o 17:00

Líder druhej ligy získal na poslednú chvíľu zaujímavú posilu.

PREŠOV. Pred vzájomným zápasom Prešova a Humenného v úvode aktuálnej sezóny azda nikto nepredpokladal, že Prešovčania budú v jej polovici atakovať postupové méty. V tom čase mali ako nováčik na konte dve prehry.

Skôr sa možno očakávalo, že mútiť vodu na vyšších priečkach budú Humenčania. Tí predtým obsadili, vo svojej premiérovej sezóne po návrate do druhej ligy, šieste miesto.

Avšak stalo sa. Prešov nielenže získal proti Humennému prvé body v ročníku, ale naštartoval sa k výbornej jeseni.

Práve súbojom proti tomuto súperovi vstúpi líder II. ligy do jarnej časti. Duel dvoch východoslovenských tímov je na programe v sobotu 25. februára o 13.30 hod.

Iné Humenné než na jeseň

„Chceli by sme potvrdiť umiestnenie z jesennej časti, to nám velí byť v úvodných dvoch domácich zápasoch úspešní. Momentálne sa koncentrujeme iba na Humenné. Úvodný duel chceme zvládnuť výsledkovo i herne, na to sme ladili celú prípravu,“ tvrdí tréner Tatrana Prešov Marek Petruš.

O základnej zostave svojho tímu má už viac-menej jasno. Uvažuje ešte nad obsadením jedného postu.

S najbližším súperom sa Prešovčania stretli v prebiehajúcom ročníku už dvakrát a v oboch prípadoch boli úspešní. Zdolali ho v ligovej súťaži (3:0) i Slovnaft Cupe (1:0).

Humenné, ktoré je až na 14. priečke, cez zimu prebral nový tréner Jozef Kukulský a došlo k výraznej obmene hráčskeho kádra. Keďže sa v príprave konfrontovalo so súpermi z nižších súťaží, súčasnú silu mužstva je ťažké odhadnúť.

„Súpera som si bol dvakrát obzrieť. Obmena jeho kádra bola dosť veľká, prišli skúsení a kvalitní futbalisti, aj zahraniční. Silu Humenného rešpektujeme, ale pozeráme sa na seba. Želám si, aby sme aj do tretice dosiahli úspešný výsledok,“ podotkol Petruš.

Na úvod dva zápasy doma i bonus

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Má zrátané, koľko bodov treba na postup. Bral by tréner Prešova aj baráž?