Po štyroch prehrách sa u treťoligistu roztrhlo vrece s gólmi. Odskákal si to nováčik

Svetelná tabuľa po zápase Rimavská Sobota - Poprad.
Svetelná tabuľa po zápase Rimavská Sobota - Poprad. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|31. aug 2024 o 22:15

Rimavská Sobota získala prvé body v sezóne.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Čierna séria sa skončila v piatom kole. Futbalisti MŠK Rimavská Sobota zdolali v III. lige Východ nováčika FK Poprad vysoko 5:0.

Soboťania pritom v predchádzajúcich kolách dali iba jeden gól a nezískali ani jeden bod.

Spadol mu kameň zo srdca

Bol to súboj dvoch fariem, Rimavská Sobota spolupracuje s Ružomberkom a Poprad s Podbrezovou.

Z ligových tímov však nastúpili iba traja futbalisti. Za domácich chytal Branislav Sokol, za hostí Lukáš Domaniský. Okrem toho Poprad mal v základnej zostave aj ofenzívneho legionára Podbrezovej Franka Appiaha, ktorý sa však v priebehu prvého polčasu zranil.

Oba tímy cez víkend vypadli z pohára so súpermi zo IV. ligy SsFZ. Rimavská Sobota prehrala v Osrblí 2:4, kým Poprad podľahol Bytči 0:1.

V lige sa však doteraz oveľa viac darilo Popradu, ktorý po štyroch kolách mal na konte sedem bodov, kým Rimavská Sobota ani jeden.

Soboťania sa dušovali, že čierna séria sa raz musí prelomiť a odskákal si to nováčik.

„Asi to počuli na západnom i na východnom Slovensku, aký veľký kameň mi spadol zo srdca,“ vydýchol si tréner Rimavskosoboťanov Volodymyr Vasylyev.

Lopta mu skĺzla po ofine

Jeho tím poslal do vedenia Gruzínec Bakuri Jinjolava, prezývaný „Džidži“. Po rohu zvýšila hlavou 43-ročná opora domácich Peter Petrán.

„S Mangom (Matej Vargic) sme sa dohodli, že mi zablokuje hráča. Zostal som sám zoči-voči brankárovi a nejako mi to skĺzlo po ofine,“ smial sa po zápase v dobrej nálade holohlavý stopér.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Po štyroch prehrách sa u treťoligistu roztrhlo vrece s gólmi. Odskákal si to nováčik