Doma bol nepotrebný, na farme žiaril. Stal sa najlepším strelcom súťaže

Marko Lukáč (vľavo)v drese Partizána Bardejov.
Marko Lukáč (vľavo)v drese Partizána Bardejov. (Autor: Peter Cingel)
Peter Cingel|21. jún 2022 o 13:30

V štvrtej lige zaznamenal tridsať gólov.

BARDEJOV. V mladom veku bol súčasťou akadémie Legie Varšava, na konte má štarty v mládežníckej reprezentácii Slovenska.

Na seniorskej úrovni pôsobil Marko Lukáč v Podbrezovej, Ružinej, Zvolene, Poprade, Pohroní i Liptovskom Mikuláši.

Následne sa momentálne 29-ročný útočník vrátil domov, v predchádzajúcich dvoch ligových ročníkoch bol členom kádra druholigového Partizána Bardejov. V A-tíme však nehrával pravidelne.

Častejšie nastupoval za farmu Partizána, ktorou bola v uplynulej sezóne štvtoligová Bardejovská Nová Ves. Na rozdiel od Bardejova mu to tam sypalo.

Spolu s Filipom Serečinom zo Starej Ľubovne sa stali najlepšími strelcami IV. ligy Sever VsFZ. Obaja zaznamenali v tridsiatich kolách zhodne 30 gólov. Na konte majú rovnaký počet zápasov, Lukáč má o niečo menšiu minutáž.

Malo to jednu chybu - umiestnenie tímu 

„Uplynulý ročník hodnotím z pohľadu umiestnenia tímu rozpačito. S Bardejovskou Novou Vsou sa nám nepodarilo naplniť cieľ - umiestniť sa do piateho miesta a zotrvať v štvrtej lige. Myslím si však, že naši fanúšikovia sklamaní neboli. Odohrali sme niekoľko veľmi kvalitných zápasov,“ bilancuje Lukáč.

Na farme Partizána si pochvaľuje hráčsku partiu.

„Sú tu šikovní mladí chlapci, užíval som si každý zápas. Hrával som pravidelne, väčšinou celých 90 minút. Aj strelecky sa mi darilo. Základom bolo ostať zdravý počas celej sezóny, a to sa mi našťastie podarilo,“ skonštatoval.

Veľa dostal, chce aj odovzdať

V Bardejove sa pomery zmenili. Partizán po vypadnutí zostavuje káder na jesennú časť tretej ligy. Lukáč sa zamýšľa nad tým, ako ďalej.

„V Bardejove mám ešte zmluvu. Pôsobím aj ako tréner mládeže, a to ma tiež napĺňa. Všetko, čo sa týka mojej budúcnosti, sa dorieši v najbližších dňoch,“ priblížil.

Odchovanci majú ku klubu zväčša iný vzťah než legionári. Platí to aj v prípade Marka Lukáča.

„Bardejov mi dal určite veľa. V tomto meste som sa narodil. V Partizáne som ako mladý futbalista zažil množstvo výborných trénerov a ľudí okolo futbalu. Každý z nich mi niečo dal. Teraz ja chcem ísť touto cestou a venovať sa mládeži,“ dodal s odhodlaním.

Lukáč (vpravo) počas pôsobenia na farme herne i strelecky pookrial.
Lukáč (vpravo) počas pôsobenia na farme herne i strelecky pookrial. (Autor: Peter Cingel)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Doma bol nepotrebný, na farme žiaril. Stal sa najlepším strelcom súťaže