Hráč lídra sa priznal, penaltu zrušili a jeho tím prehral. Spravil by to znova

Hráč šiestoligovej Ľubice Marek Kapral ukázal zmysel pre fair play.
Hráč šiestoligovej Ľubice Marek Kapral ukázal zmysel pre fair play. (Autor: archív M.K.)
Daniel Dedina|7. nov 2022 o 22:35

Nejde o život, je to futbal. Sú dôležitejšie veci, tvrdí.

ĽUBICA. Domáci hráči vehementne protestovali, hlavný rozhodca trval na svojom rozhodnutí a súper sa chystal zahrávať pokutový kop.

Všetko sa v priebehu zlomku sekundy zmenilo, a to vďaka férovému gestu hosťujúceho útočníka Mareka Kaprala. Ten sa priznal, že faulovaný nebol, na základe čoho rozhodca penaltový verdikt odvolal.

V zápase pritom išlo hosťom o dosť. Ľubica sa v pozícii lídra tabuľky predstavila v stretnutí 14. kola VI. ligy Podtatranskej VsFZ na ihrisku na chvoste sa pohybujúcej Hranovnice a v čase inkriminovanej situácie - v úvode druhého polčasu – prehrávala o dva góly.

VIDEO: Situácia, po ktorej bola nariadená penalta napokon zrušená

Prečo to hrotiť nasilu?

„Boli sme lepším tímom. Mali sme viac šancí, väčšie držanie lopty a súpera sme prestrieľali. Hranovnica vystrelila možno trikrát na bránu a dala dva góly,“ rekapituluje Kapral zápasové dianie.

Po pár sekundách druhého polčasu prišlo k situácii, pri ktorej ukázal svoju veľkosť.

„Ak sme nedali góly, napriek tomu, že sme mali mnoho príležitosti, prečo to hrotiť nasilu? Je to len futbal, nejde o život,“ okomentoval situáciu, ktorá napokon k penalte neviedla.

Ku kontaktu so súperovým hráčom podľa jeho slov došlo a odohral sa už v pokutovom území. V akcii ešte chvíľu pokračoval, potom spadol na zem.

„Zacítil som jemný ´ťuk´ a je pravda, že som tam nohu trochu nechal. Ak by som chcel, mohla to byť penalta, ale na čo?

Aj spoluhráči v kabíne sa ma pýtali, či mi to stálo za to. Vravel som im, že áno. Šancí sme mali dosť, góly sme mali dať z nich,“ vyhlásil skúsený 38-ročný futbalista, ktorý je najlepším strelcom celej súťaže. Na konte má v tejto chvíli 14 gólov.

Svojim konaním nachvíľu zmiatol aj hlavného rozhodcu stretnutia Samuela Rijáka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hráč lídra sa priznal, penaltu zrušili a jeho tím prehral. Spravil by to znova