Zápas proti Žiline a tréning s Popradom. Pod Tatry zavíta Manchester United

Manchester United zavíta do Popradu po dvojročnej odmlke.
Manchester United zavíta do Popradu po dvojročnej odmlke. (Autor: AquaCity Poprad)
Daniel Dedina|20. okt 2022 o 08:00

Slávny anglický veľkoklub pokračuje v návštevách Slovenska.

POPRAD. Na Slovensko opäť zavítajú možno budúce hviezdy svetového futbalu. V najbližších dňoch sa budú v Poprade pripravovať hráči Manchestru United U18.

Členovia akadémie slávneho anglického klubu prídu na východné Slovensko už siedmykrát. V uplynulých dvoch rokoch im to znemožnili cestovateľské obmedzenia a zatvorené prevádzky z dôvodu pandémie covid-19.

Pod Tatrami sa v minulosti predstavili aj dnes už celosvetovo známi futbalisti ako Marcus Rashford, Scott McTominay, či Jesse Lingard.

Zápas v sobotu, tréning v nedeľu

Jesenný tréningový kemp Manchestru United v Poprade a okolí bude tentoraz trvať o čosi kratšie. Dôvodom sú klubové povinnosti.

„Prídu vo štvrtok v noci, naspäť odlietajú v pondelok dopoludnia z Popradu,“ priblížila pre Sportnet Lucia Blašková, asistentka riaditeľa spoločnosti AquaCity Poprad.

V piatok absolvujú mladíci z akadémie anglického veľkoklubu, v ktorej nedávno pôsobili aj Slováci Alex Fojtíček a Martin Šviderský, dva tréningy v popradskom Národnom tréningovom centre.

V sobotu príde na rad zaujímavá herná konfrontácia, hráči Manchestru nastúpia proti starším dorastencom U19 MŠK Žilina. Stretnutie sa uskutoční o 13.00 h v neďalekej Spišskej Novej Vsi.

„V NTC Poprad sú v sobotu naplánované ligové zápasy dorastencov i Fortuna ligy, ktoré sa už nedali presunúť. Verejnosť sa môže prísť pozrieť aj na spoločný tréning Manchestru United s mladými futbalistami FK Poprad, a to v nedeľu o 14.00 hod.,“ uviedla Blašková.

Nemá ísť o klasický tréning, ale o prípravu zábavnou formou.

Talenty z akadémie Manchestru United zažili v minulosti aj guľovačku na Skalnatom plese.
Talenty z akadémie Manchestru United zažili v minulosti aj guľovačku na Skalnatom plese. (Autor: AquaCity Poprad)

„Je to zamerané na techniku, vytvoria sa stanovištia. Hráči Manchestru sa budú venovať deťom podľa zamerania, či sú to brankári, obrancovia a podobne,“ načrtla členka organizačného tímu.

Hostili aj Arsenal a ďalšie hviezdy

Manchester United nie je jediným veľkoklubom, ktorý posiela svojich členov na Slovensko. S Popradom už majú skúseností aj ďalšie kluby či reprezentačné výbery.

„V roku 2019 sme hostili tím Arsenalu Londýn U23. Jeho zástupcovia boli veľmi spokojní a prekvapení podmienkami, ktoré tu našli. Prítomný bol aj tréner Per Mertesacker,“ skonštatovala Blašková.

VIDEO: Uvítacie video k Premier League v Poprade

Pod Tatry v nedávnej minulosti zavítali aj Leeds United, legendy Premier League, Wisla Krakov a taktiež ženská reprezentácia Dánska.

„Okrem futbalistov a futbalistiek ide aj o hokejové tímy,“ doplnila.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zápas proti Žiline a tréning s Popradom. Pod Tatry zavíta Manchester United