Má zmluvu, čo sa neodmieta, Španiel ho zaskočil: Vy ste ten Martin?

Slovenský futbalista Martin Šviderský v drese Manchestru United.
Slovenský futbalista Martin Šviderský v drese Manchestru United. (Autor: Reuters)
Pavol Spál|11. júl 2022 o 07:30

Nová cesta ma posunie oveľa vyššie a rýchlejšie, ako keby som zostal v Manchestri.

Hovorí vyspelo, sebavedomo. Už vo veku tínedžera pôsobí ako vodca. A to nielen na ihrisku. Ako prvý hráč zo zahraničia v dejinách Manchestru United dosiahol z anglického jazyka level C1. Slovák MARTIN ŠVIDERSKÝ bol minulý rok kapitánom United do 18 rokov.

V uplynulej sezóne patril medzi lídrov výberu béčka, ktorý je už poslednou stanicou pred vstupom medzi futbalové hviezdy. Devätnásťročný rodák z Vranova nad Topľou sa však rozhodol prestúpiť do Almerie, ktorá je nováčikom španielskej ligy. V rozsiahlom rozhovore pre Sportnet vysvetľuje aj to, že čo ho k tomu viedlo. Ale aj trebárs to, že aký slovenský klub ho lákal. Prečo ho zastupuje anglický agent?

Z Manchestru ste zamierili do Španielska. Aké sú vaše prvé dojmy z Almerie?

Už sa mi podarilo stretnúť aj pár priaznivcov, ktorí ma žiadali o fotografiu, či autogram. Veľmi ma to prekvapilo. Fanúšikovia ma pristavili dokonca už dva dni pre tým, ako som sa stal oficiálne hráčom Almerie. Prišlo mi zábavné, že ma spoznali vopred a pýtali sa: ´Vy ste ten Martin, čo má prestúpiť do Almerie?´.

Bola to moja prvá a veľmi milá skúsenosť s mestom a ľuďmi. Následne ma v apartmánovom komplexe, tam kde bývam, stretli iní fanúšikovia. Vo fitnescentre mi gratulovali k prestupu. Rovnako sa ma pýtali, že či som tá nová posila. Pochválili sa, že si kúpili permanentky.

Do Almerie som priletel už v utorok. Vopred som si vybavil apartmán, ktorý je kúsok od štadióna. Prišiel som skôr, aby som sa zoznámil s prostredím a ľuďmi v klube. Na moje požiadanie som si vybavil individuálne tréningy, aby som bol lepšie pripravený. Sme na juhu Španielska, čo znamená, že je tu veľmi teplo. Príjemné prostredie a veľmi milí ľudia. Robili nám rôzne testy a merania. 

Čo sa v rozhovore dozviete:

  • Dostal ponuku, ktorá sa neodmieta. Ako to myslel?
  • Prečo ho zastupuje anglický agent?
  • Prečo si vybral Almeriu?
  • Prečo nezostal v Manchestri?
  • Nelákal ho nový tréner United Eric Ten Haag?
  • Aký slávny slovenský klub ho lákal a ako reagoval?
  • V čom mal výnimočné testy?

Prečo ste si zvolili práve Almeriu?

Moja situácia bola známa, v júni sa mi skončila v Manchestri zmluva, bol som voľným hráčom. Vymenujem vám viacej dôvodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Má zmluvu, čo sa neodmieta, Španiel ho zaskočil: Vy ste ten Martin?