Katastrofa, lamentoval tréner po derby. Súpera nakopla aj červená, získal prvé body

Radosť hráčov Lučenca po derby s Rimavskou Sobotou.
Radosť hráčov Lučenca po derby s Rimavskou Sobotou. (Autor: Facebook / MŠK Novohrad Lučenec)
Titanilla Bőd|23. aug 2024 o 22:59

Lučenec zdolal Rimavskú Sobotu 2:0.

LUČENEC. Bol to súboj mužstiev bez bodu. Zvládli ho lepšie domáci. Tréneri sa zhodli, že rozhodlo väčšie chcenie.

Futbalisti MŠK Novohrad Lučenec v tradičnom derby III. ligy Východ zdolali MŠK Rimavská Sobota 2:0 a perfektne tak začali jarmočný víkend v meste.

Dva góly za tri minúty

Stretnutie sa hralo v netradičnom čase už v piatok. V Lučenci prebiehajú dni mesta a štadión bude cez víkend dejiskom majstrovstiev Slovenska v hode mobilným telefónom. Ide už o tretí ročník tohto výnimočného podujatia, ktoré sa každoročne koná práve na lučeneckom štadióne.

Futbalisti si spravili náladu víťazstvom nad veľkým rivalom zo susedného okresu.

Rozhodli dva rýchle góly v rozpätí troch minút.

V 20. minúte hostia stratili loptu v strede poľa a na konci rýchlej domácej akcie skóroval Michal Dedok. O tri minúty neskôr po zlej rozohrávke domáci učebnicovo vyšachovali súpera a gól strelil Martin Tannhauser.

„Bol to ťažký zápas, hlavne psychicky a to pre obidve mužstvá. Išli do zápasu s taktikou, že chceme trochu brániť, potom urobiť nejaký pressing. To nám vyšlo, dali sme dva góly,“ vravel tréner domácich Tomáš Boháčik.

Jeho tím od 33. minúty hral v oslabení, keď Miroslav Kovanič ako posledný hráč fauloval unikajúceho Adama Kureka.

„Zápas ovplyvnila červená karta, ktorá bola zaslúžená, no potom sme prispôsobili už všetko tomu, aby sme ho zvládli. Možno to aj hráčov ešte viac vyhecovalo. Chlapci išli na dno síl a rozhodlo väčšie chcenie,“ uviedol Boháčik.

Poučili sa z chýb

Jeho mužstvo pred týždňom prehralo vo Fiľakove 1:4, vtedy sa sťažoval na to, že darovali dva góly súperovi. Tentoraz podobným spôsobom im darovala góly Rimavská Sobota.

Tá v minulom kole proti Kalinovu dominovala, no prehrala 0:2 dvoma gólmi po štandardkách. Kým si však v tom zápase vypracovala veľa vyložených šancí, v Lučenci mala síce po vylúčení územnú prevahu, no iba jednu obrovskú príležitosť.

V 73. minúte strelu mladého Adama Kureka vyrazil brankár Tomáš Jenčo, následne Matej Vargic z voleja trafil žrď a Kurek ešte dorážal, no mieril nad.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Katastrofa, lamentoval tréner po derby. Súpera nakopla aj červená, získal prvé body