Vulgárne nadával Škrtelovi. Korupčného hriešnika a bitkára vyhodili

Zľava Martin Škrtel a Jaroslav Slamka.
Zľava Martin Škrtel a Jaroslav Slamka. (Autor: TASR, OFK Kľačany - facebook)
Ivan Mriška|2. mar 2022 o 11:30

V minulosti z pozície rozhodcu ovplyvňoval zápasy.

BRATISLAVA. Všetci aktéri jeho konanie odsúdili. Pri schádzaní z ihriska po derby Slovan - Trnava (0:0) hrubo urážal bývalého reprezentanta Martina Škrtela.

„Nech ti celá rodina zomrie na rakovinu,“ kričal na obrancu Spartaka Trnava divák z tribúny.

Zbil bývalého kolegu

Ako sa neskôr ukázalo, išlo o bývalého rozhodcu Jaroslava Slamku, ktorý bol odsúdený za korupciu v slovenskom futbale. Ovplyvnil zápasy štvrtej ligy v okrese Topoľčany (Bošany – Ludanice 1:3 a Borčice – Ludanice 0:0), k čomu sa neskôr priznal.

Okrem toho v roku 2009 v zápase ObFZ Nitra Štefanovičová – Báb napadol bývalého kolegu, arbitra Františka Prepelicu.

„Pán Slamka nastúpil ako hráč za mužstvo FK Báb. V stretnutí o nič nešlo, ale napriek tomu Slamkovi povolili nervy, keď po jeho faule za stavu 2:1 pre hostí zapískal rozhodca penaltu. To, čo sa dialo potom, bolo zverstvo,“ pre pluska.sk referoval vtedy manažér domáceho tímu Melek.

„Neviem, čo sa mu porobilo v hlave. Poznali sme sa dlhší čas. Bol som preto v šoku, keď z ničoho nič na mňa zaútočil karatistickým kopancom. Takmer mi trafil hlavu, uhol som sa a dostal som to len do boku,“ dodal bývalý rozhodca František Prepelica.

OFK Kľačany. Jaroslav Slamka stojí vľavo na kraji.
OFK Kľačany. Jaroslav Slamka stojí vľavo na kraji. (Autor: OFK Kľačany - facebook)

Z pozície trénera ho odvolali

Po skončení hráčskej a rozhodcovskej kariéry pôsobil Slamka ako tréner. Naposledy viedol účastníka ôsmej ligy ObFZ Trnava OFK Kľačany, ktorý ho však za nechutný výpad voči Škrtelovi odvolal.

„So správaním nášho už bývalého trénera sa absolútne nestotožňujeme. Čo predviedol po derby Slovan - Spartak je absolútne dno a primitivizmus, za ktoré musí ako jednotlivec znášať následky. Podobné správanie nepatrí nie len na športové podujatia, ale do spoločnosti vôbec,“ píše OFK Kľačany na sociálnej sieti.

Škrtela si po zápase zastal aj tréner Slovana Vladimír Weiss starší. Vlastného „fanúšika“ dal vykázať z tribúny.

„Hneď ako sa ukázalo, kto je ten 'hrdina' na tribúne, mu bolo v mene klubu slušne poďakované a oznámené, že s jeho menom už nechceme byť akokoľvek spájaní.

Jeho konanie v plnej miere odsudzujeme a s platnosťou od nedele 27. februára 2022 nemá tento človek s našim klubom nič spoločné,“ uvádza stanovisko tímu z okresu Hlohovec.

Kľačany sú po jesennej časti na piatom mieste tabuľky. Na prvé Šulekovo strácajú priepastných dvadsať bodov.

„Na záver sa v mene OFK chceme ospravedlniť Martinovi Škrtelovi, jeho rodine za neuvážené činy člena nášho klubu a vyjadriť mu plnú podporu v krokoch, ktoré futbalista Spartaka Trnava podnikol. Maťovi želáme v kariére a osobnom živote len to najlepšie,“ dodáva OFK.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vulgárne nadával Škrtelovi. Korupčného hriešnika a bitkára vyhodili