Na koncentráciu mali tri dni. Baráž o tretiu ligu Západ vyhrali Podkonice

Radosť hráčov Podkoníc po baráži.
Radosť hráčov Podkoníc po baráži. (Zdroj: FK Podkonice)
Titanilla Bőd|25. júl 2022 o 20:16

Podkonice sa chcú pohybovať v strede tabuľky.

BRATISLAVA. Šestnástym účastníkom III. ligy Západ sa stal FK Podkonice. V nedeľu v baráži na neutrálnom ihrisku v Lehote pod Vtáčnikom zdolali zverenci nového trénera Marcela Turňu ŠK LR Crystal Lednické Rovne najtesnejším rozdielom 1:0.

Jediný gól stretnutia dal v 65. minúte Ivan Očenáš po štandardnej situácii.

Krása išla bokom

„Obe mužstvá si boli vedomé, o čo ide, tak krása išla bokom. Ani jedno mužstvo nebolo ešte zohraté, my sme mali zostavu zmixovanú z nových hráčov a z tých, ktorí u nás zostali. Bol to bojovný zápas,“ uviedol pre Sportnet Roman Patráš, manažér Podkoníc.

Podkonice skončili v III. lige Stred na ôsmom mieste, boli prvým tímom pod čiarou s príslušnosťou v skupine Západ v novovytvorenej tretej lige.

Dlho však nevedeli, či budú hrať baráž o postup. V západnej skupine ostala jedna voľná miestenka, keďže Bratislavský futbalový zväz do novej súťaže poslal iba dva tímy a napokon spomedzi účastníkov zmizla aj Senica, ktorá v minulej sezóne hrala ešte v najvyššej súťaži.

V úradnej správe vyšlo oficiálne až v piatok, že v nedeľu sa uskutoční baráž.

Chladná hlava pri rozhodovaní

Problém spočíval v tom, že z III. ligy Západ neprejavil záujem o baráž prvý tím pod čiarou, Marcelová, a tak vznikla dilema, či osloviť ďalšie kluby zo Západoslovenského futbalového zväzu, alebo by mali Podkonice postúpiť bez boja. V súťažnom poriadku momentálne nie je článok, ktorý by takýto prípad ošetril a tak to nebolo jednoduché rozhodovanie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na koncentráciu mali tri dni. Baráž o tretiu ligu Západ vyhrali Podkonice