Unikátny projekt na Slovensku. Futbalový zápas hrali nepretržite 24 hodín

(Autor: organizátori)
Ivan Mriška|29. jún 2022 o 10:36

Padlo vyše päťsto gólov.

HANDLOVÁ. Netradičné, bláznivé, zaujímavé. Futbalisti Handlovej a Prievidze sa pravidelne stretávajú v zápase, ktorý trvá 24 hodín.

Unikátny projekt na Slovensku nemá obdoby. Zapísaný je do Knihy slovenských rekordov.

Z víťazstva na 8. ročníku Nonstop futbalového maratónu sa tentokrát tešili Bôbari z Prievidze, ktorí vyhrali 271:244. Upravili tak stav série na 5:3 vo svoj prospech.

Hornonitrianska futbalová 24-ka

8. ročník

Krekáči (Handlová) - Bôbari (Prievidza) 244:271

Vyrovnaný boj

Na ihrisku ZŠ Školská sa vystriedalo celkovo 256 futbalistov, ktorí hrali nepretržite od soboty desiatej hodiny až do nedele toho istého času.

„Akcia sa organizuje už niekoľko mesiacov pred úvodným výkopom. Je to spojené s oslovovaním sponzorov, hráčov, to všetko je veľmi dôležité, aby bolo podujatie úspešné. Jediné, čo nevieme ovplyvniť, je počasie. A to sa aj tento rok s nami trošku zahralo, približne o tretej poobede to vyzeralo na poriadnu búrku, ale ani to neodradilo hráčov, divákov, aby opustili túto akciu,“ opísal prípravu organizátor podujatia Martin Uríček.

Tento ročník bol iný ako ostatné. Bol s príchuťou smútku, nakoľko po prvýkrát akciu neotváral zosnulý bývalý primátor mesta Handlová a spoluzakladateľ Rudolf Podoba.

„Rozhodli sme sa, že akcia sa bude organizovať ako memoriál Rudolfa Podobu. Bol to skvelý človek s veľkým srdcom, ktorý sa každý rok tešil na 24-hodinový futbalový maratón. Okrem príhovoru uvádzal aj tradičnú tombolu,“ dodal.

Zápas otvárali deti

Úvodný zápas patril najmenším deťom z handlovského a prievidzského futbalového klubu. Sú to deti, ktoré s futbalom len začínajú, a tak bola radosť pozerať na ich prvé futbalové pokroky.

Po nich nastúpili mladšie prípravky, staršie prípravky, mladší žiaci, dorast a muži zo spomínaných klubov.

Prievidzské deti mali o niečo navrch, a tak sa im podarilo zabezpečiť pre Bôbarov malý náskok.

Na ihrisku sa vystriedali deti i dospelí.
Na ihrisku sa vystriedali deti i dospelí. (Autor: Martin Uríček)

Postupne sa na ihrisku striedali mužstvá z Handlovej a Prievidze. Hrali aj tímy z Ráztočna, Chrenovca-Brusno, ktoré pravidelne nastupovali za Bôbarov.

Približne okolo druhej hodiny ráno si vyžiadali zápas dievčatá a diváci sa mali na čo pozerať. Bol to exhibičný zápas plný zábavy a smiechu.

„Ďakujem každému jednému hráčovi, ktorý od úvodného výkopu až do skorých ranných hodín nastúpil na ihrisko. Veľmi ma teší, že počas 24 hodín sme mali dostatočný počet hráčov, ktorí chceli hrať. Všetkým patrí veľké ďakujem,“ uviedol Uríček a pokračoval:

„Špeciálne poďakovanie patrí mojej manželke Alexandre Uríčekovej, ktorá každý ročník zabezpečuje program. Poďakovanie patrí aj dievčatám, ktoré pre nás pripravili občerstvenie.“

Atrakcie pre deti

Počas trvania akcie organizátori pre divákov pripravili pestrý program. Predviedla sa tanečná skupina DAZYA.

Pre deti boli pripravené rôzne atrakcie, jazdenie na koňoch, maľovanie na tvár, bubnová show a penová párty.

„Veľkú pozornosť návštevníci podujatia venovali večernej tombole, v ktorej mohli získať originál futbalové dresy s podpismi hráčov Martina Škrtela, Juraja Kucku, Dávida Hancka a reprezentačný dres Milana Škriniara so všetkými podpismi svojich spoluhráčov z reprezentácie.

Vyvrcholením tomboly bolo žrebovanie víťaza hlavnej ceny LED TV. Všetky ceny našli svojich spokojných majiteľov, a tak sa mohlo v programe pokračovať ďalej vystúpením hudobnej skupiny Jana Filová and Human Hills,“ opísal.

Handlovej sa nedarilo vyrovnať

Po polčase, teda dvanástich hodinách hry bol stav 147:129 pre Prievidzu. O pol desiatej večer bola pre návštevníkov pripravená ohňová show.

Na ihrisku sa vôbec neprejavila neskoršia hodina, góly pribúdali na jednej i druhej strane. Krekáčom z Handlovej sa však vyrovnať nedarilo.

„Tento rok nás kríza obišla. Vďaka tímu FC ALKO-JN CLUB, ktorý sa dobrovoľne spolu s domácimi hráčmi MFK Baník Handlová podujal, že pokryje hrou najkritickejšie hodiny medzi treťou a siedmou ráno,“ povedal Uríček.

O pol ôsmej ráno bolo vyrovnané skóre 221:221 a bolo jasné, že to bude boj do poslednej chvíle.

O siedmej ráno bol pripravený zápas starých pánov z Handlovej proti starým pánom z Chrenovca-Brusno. V tomto stretnutí bolo vidieť skúsenosti a do vedenia sa dostali Krekáči z Handlovej.

Hrali policajti a hasiči

O ôsmej ráno sa na ihrisku predstavili mužstvá hasičov, polície a skóre sa začalo meniť v prospech Prievidžanov.

Po nich nastúpili a uzavreli celý maratón starší žiaci z MFK BANÍK Handlová a FC BANÍK Prievidza. Mladé nádeje z Prievidze mali navrch a postupne zvyšovali skóre vo svoj prospech. Konečný stav sa o desiatej hodine zastavil na 244:271.

„O desiatej bol slávnostným písknutím ukončený 24-hodinový maratón a Bôbarom z Prievidze bol odovzdaný putovný pohár za víťazstvo v ôsmom ročníku. Ešte raz, ďakujeme všetkým za účasť, výťažok z tomboly aj tento rok odovzdáme pani riaditeľke zo ZŠ Školská pre rozvoj športových tried,“ uzavrel organizátor 24-hodinového futbalového zápasu Martin Uríček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Unikátny projekt na Slovensku. Futbalový zápas hrali nepretržite 24 hodín