Amatérsky futbal potrebuje konsolidáciu, nie reorganizáciu, tvrdí skúsený tréner

Futbalisti FKM Nové Zámky oslavujú postup do tretej ligy.
Futbalisti FKM Nové Zámky oslavujú postup do tretej ligy. (Autor: Facebook / FKM Nové Zámky)
Titanilla Bőd|23. máj 2024 o 07:30

Nové Zámky ovládli IV. ligu ZsFZ.

BRATISLAVA, NOVÉ ZÁMKY. Pred rokom sa s treťou ligou lúčili, teraz sa do nej znova vracajú. FKM Nové Zámky s prehľadom triumfoval v IV. lige ZsFZ a už tri kolá pred koncom si zabezpečil účasť v tretej najvyššej súťaži.

Vlaňajšie Nové Zámky však majú málo spoločného s tými tohtoročnými. Jedným z nich je tréner Marián Süttö.

Dôležitá výhra v Bolerázi

Po jesennej časti ročníka 2023/2024 mali Nové Zámky na čele trojbodový náskok. Na jar ho postupne zvyšovali. Keď v 26. kole zdolali MŠK Hurbanovo 7:2, aj matematicky si zabezpečili prvé miesto.

Novozámčania na jar z dvanástich zápasov desať vyhrali, raz remizovali a iba raz prehrali.

„Situácia v tabuľke sa pred niekoľkými týždňami vyjasnila. Kvalita kádra nás predurčovala k tomu, aby sme túto súťaž ovládli,“ zdôraznil tréner Süttö.

„Postup je dôležitá vec pre náš klub, ale oslavy boli zatiaľ primerané. Tie väčšie budú po poslednom kole, keď dostaneme aj pohár,“ doplnil.

Za veľmi dôležité považuje víťazstvo v treťom jarnom kole v Bolerázi. Nové Zámky vyhrali na ihrisku priameho konkurenta o postup 1:0 gólom Clebera.

V Prievidzi zase dokázali vyhrať aj napriek tomu, že od 60. minúty hrali o jedného menej. Víťazný gól na 2:1 vsietil osem minút pred koncom Michal Obročník.

Rozdieloví hráči

Cleber i Obročník sú dvaja z štvorice bývalých ligistov, ktorá posilnila Nové Zámky v zimnej časti. Ďalšími sú stopér Tidiane Djiby Ba a kanonier Matúš Paukner.

„S takými menami sa nehazarduje,“ povedal ešte pred jarným štartom Marián Süttö.

Po druhom jarnom kole sa k nim pridal aj Dominik Fótyik, 33-ročný rodák z Nových Zámkov, ktorý počas kariéry hral za Žilinu, Michalovce i Liptovský Mikuláš a pôsobil aj v rôznych maďarských kluboch. Do svojho rodiska sa vrátil z druholigového Budafoku.

„Všetci sa osvedčili, všetci naplnili očakávania. Fótyik, Djiby, Cleber, Obročník a Paukner boli našimi rozdielovými hráčmi,“ vravel Marián Süttö.

Matúš Paukner na jar zatiaľ dal desať gólov a je najlepším strelcom Nových Zámkov.

„Aj v minulosti som povedal, že my nie sme mužstvo základnej zostavy, ale základného kádra. A ten základný káder spĺňa moje požiadavky,“ podčiarkol tréner.

Chcel nadobro skončiť

V minulom ročníku získali Nové Zámky v tretej lige iba deväť bodov a spolu s Vrakuňou a Interom Bratislava (ktorý však do záverečného kola bojoval o záchranu) opustil skupinu Západ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Amatérsky futbal potrebuje konsolidáciu, nie reorganizáciu, tvrdí skúsený tréner