Treťoligista vyhral tretí rozstrel v rade. V ďalšom kole by si prial Dunajskú Stredu

Radosť hráčov Galanty po výhre nad Petržalkou.
Radosť hráčov Galanty po výhre nad Petržalkou. (Autor: FC Slovan Galanta)
Titanilla Bőd|28. sep 2023 o 17:02

Galanta vyradila z pohára Petržalku.

GALANTA, BRATISLAVA. O penaltách sa často tvrdí, že sú lotéria. Tréner FC Slovan Galanta Eduard Pagáč s tým nesúhlasí.

Výsledky jeho mužstva mu dávajú za pravdu. Treťoligová Galanta už tretí raz po sebe postúpila v Slovnaft Cupe na pokutové kopy. V 3. kole vyradila FC Petržalka, ktorý hrá o súťaž vyššie.

Šesť gólov

Súboj Galanty s Petržalkou sa hral trošku v úzadí veľkého futbalového sviatku. O osem kilometrov ďalej totiž privítali Horné Saliby Dunajskú Stredu.

Tých 250 divákov, ktorí uprednostnili duel druhého tímu III. ligy Západ s druholigistom, však videlo zápas plný zvratov.

Petržalka už v 7. minúte viedla gólom Patrika Daneka, no v závere prvého polčasu vyrovnal z priameho kopu Tomáš Hučko.

V 58. minúte znovu poslal do vedenia hostí Patrik Čiernik, avšak domáci vyrovnali v 69. minúte presným zásahom Richara Davalosa a v 78. minúte už vyhrávali gólom Ronalda Kočíka.

V poslednej minúte riadneho hracieho času prišlo vyrovnanie Petržalky, keď Martin Privrel premenil pokutový kop po ruke domáceho hráča.

Po remíze 3:3 prišiel na rad rozstrel.

„Videli sme kvalitný zápas, ktorý spĺňal slušné parametre. Petržalke sme boli minimálne vyrovnaným súperom. Už len to, že oba tímy dali po tri góly, ukázalo, že oba chceli hrať útočne ladený futbal,“ povedal tréner FC Slovan Galanta Eduard Pagáč.

Čisté hlavy a odolnosť

Mužstvu veril aj v rozstrele. V aktuálnom ročníku Galanta už tretí raz po sebe postúpila na penalty.

V oboch predchádzajúcich prípadoch vyradila súpera zo štvrtej ligy. V prvom kole bratislavský Inter, v druhom Novú Dedinku.

„Pre mňa to nie je náhoda, ani lotéria. Darí sa nám možno aj preto, že hráči majú čisté hlavy na futbal. Sú dobre nastavení a sú aj odolní,“ vyzdvihol Pagáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Treťoligista vyhral tretí rozstrel v rade. V ďalšom kole by si prial Dunajskú Stredu