Nitra má nového šéfa. Mnohí nás pochovávali, ale klub vstáva z popola, vraví Lenčéš

Milan Lenčéš (vľavo) držiaci dres FC Nitra so slovenskou a ruskou vlajkou.
Milan Lenčéš (vľavo) držiaci dres FC Nitra so slovenskou a ruskou vlajkou. (Autor: Instagram - milan_lences)
Sportnet|16. sep 2024 o 15:41

Milan Lenčéš sa vzdal postu predsedu predstavenstva.

BRATISLAVA. „Vzdal som sa postu predsedu predstavenstva FC Nitra,” povedal vo videu na svojom youtubovom kanáli Milan Lenčéš.

Svoje miesto ponúkol Pavlovi Ondrišovi, ktorý sa stal podľa jeho slov väčšinovým akcionárom nitrianskeho klubu.

Ide o podnikateľa, ktorý je spoločne s bratom Jurajom, šéfom predstavenstva a spolumajiteľom slovenského mobilného operátora Swan, ktorá poskytuje služby pod značkou 4ka.

„Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí ma sprevádzali tŕnistou cestou záhrany 115-ročného futbalového klubu,” pokračoval Lenčéš vo videu.

„Mnohí nás pochovávali. Tomu, že sa dá FC Nitra zachrániť, neveril takmer nikto. Dnes vstáva z popola ako bájny fénix,” vravel vo videu.

Klub spod Zobora po sezóne 2020/21, počas ktorej ešte pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži, prišiel o licenciu. Nemohol tak pôsobiť v prvých dvoch ligách. Teraz sa klub po ročnej prestávke objavil vo štvrtej lige, ktorej pôsobil aj v sezóne 2022/2023.

Lenčéš začal v Nitre pracovať ako marketingový a mediálny manažér v roku 2021, keď ho do klubu priviedol vtedajší generálny manažér Martin Peško.

Postupom času prevzal 51 percent akcií FC Nitra a.s. a stal sa väčšinovým vlastníkom. Za akú sumu si podiel zaobstaral, nevysvetlil.

„Povedzme to tak, že sme urobili dohodu, že sa o klub postarám a postavím ho znova na nohy,” vravel v rozhovore pred rokom pre Nitrianske noviny.

Dal si za úlohu nájsť veľkého investora: „Mojím cieľom je vrátiť Nitru na méty z minulosti. V dnešnej dobe to však nie je jednoduché, pretože peniaze pre šport sa na Slovensku zháňajú veľmi ťažko.

Robíme však maximum, aby do FC Nitra vstúpil veľký investor, ktorý by priniesol obnos peňazí, s ktorým by sme to dokázali,“ povedal Lenčéš pre Sportnet v júni tohto roka

Lenčéš sa na sociálnych sieťach chválil fotografiami s ruskými predstaviteľmi. V júli tohto roka sa stretol s prezidentom ruského klubu Zenit Petrohrad a viceprezidentom spoločnosti Gazprom Alexandrom Medvedevom.

Alexander Mevdedev a Milan Lenčéš.
Alexander Mevdedev a Milan Lenčéš. (Autor: Instagram - milan_lences)

Mal nadviazať medzi klubmi spoluprácu. „Chceme, aby deti, ktoré prejdú našou akadémiou, mali možnosť dostať sa do tých najväčších európskych veľkoklubov,” citoval jeho slová Štandard. Predtým uverejnil fotku, kde na nitriansky dres pridal ruskú vlajku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nitra má nového šéfa. Mnohí nás pochovávali, ale klub vstáva z popola, vraví Lenčéš