V druhej lige padol aj trest za rasizmus. Predchádzali tomu kopance a urážky

Prešovčan Baran (č. 18) šliapol na ležiaceho hráča žilinského béčka Adda. Ten ho následne kopol.
Prešovčan Baran (č. 18) šliapol na ležiaceho hráča žilinského béčka Adda. Ten ho následne kopol. (Autor: Niké TV)
Sportnet|24. mar 2023 o 14:50

Disciplinárka sa zaoberá situáciou z tlačovej konferencie po stretnutí Fortuna ligy.

BRATISLAVA. Uplynulý víkend zdolal Tatran Prešov rezervný tím Žiliny 1:0 a keďže Košice zaváhali proti Humennému, náskok na čele druhej ligy zvýšil na päť bodov.

Jediný gól padol už v úvodnej štvrťhodine, svojim pätnástym zásahom v sezóne sa presadil najlepší strelec súťaže Jozef Dolný.

Vášne naplno prepukli po hodine hry. Situáciou sa následne na svojom zasadnutí zaoberala disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu, ktorá rozdala viacero trestov.

Do konca sezóny mimo lavičky

Spúšťačom roztržky bol faul ghanského útočníka Henryho Adda v službách béčka Žiliny na Prešovčana Marka Milunoviča. Addo bol v súboji neskoro a došlo k nepríjemnej zrážke hlavami.

V následnej trme-vrme prešovský stopér Martin Baran stúpil na ležiaceho Adda a ten ho v reakcii na to kopol.

Disciplinárka klasifikovala počin Adda, ktorý po následnom ošetrení videl z rúk rozhodcu Mareka Mastiša hneď dve žlté karty a bol vylúčený, ako telesné napadnutie v prerušenej hre, za čo mu udelila trest na tri týždne.

Baran, ktorý v zápase za svoj prehrešok videl žltú kartu, si na základe podnetu od komisie rozhodcov nezahrá dva týždne.

Keďže vášne vzbĺkli aj na striedačkách či medzi divákmi, nezostalo to len pri týchto trestoch.

Najhoršie obišiel asistent trénera Prešova Branislav Benko.

Ten videl takisto červenú kartu a „za prejavy diskriminácie – prejavy hanobiace súpera z dôvodu farby pleti“ má pozastavenú činnosť na dva mesiace. To znamená, že na lavičke svojho tímu sa už v aktuálnej sezóne s najväčšou pravdepodobnosťou nepredstaví.

Prešovský klub musí takisto uhradiť finančnú pokutu v celkovej výške osemsto eur.

Finančné tresty neobišli ani ďalšie kluby. Účastník Fortuna ligy Spartak Trnava pyká za hrubé nešportové správanie divákov sumou sedemsto eur.

Druholigová Myjava musí zaplatiť tristo eur a Púchov uhradiť škodu, ktorá vznikla Myjave po ich vzájomnom zápase.

Struhár: Na zostavu som sa nepýtal

Na pretrase bola aj situácia, ktorá sa udiala na tlačovej konferencii po stretnutí 2. kola nadstavby o záchranu vo Fortuna lige Ružomberok – Zlaté Moravce (2:0).

Tréner hostí Ivan Galád prítomných novinárov informoval, že jeho náprotivok Peter Struhár deň pred zápasom telefonoval hráčovi Timotejovi Múdremu. Ten je z Ružomberka do konca aktuálnej sezóny na hosťovaní práve v Zlatých Moravciach.

„Veľmi ti fandím, ale to sa nerobí ani v Anglicku ani na Slovensku. Podľa mňa je to neetické,“ vravel Galád.

Struhár reagoval: „Áno, je pravda, že som volal, ale vlastnému hráčovi. Na zostavu som sa nepýtal.“

Voči ružomberskému trénerovi bolo začaté disciplinárne konanie vo veci podozrenia z porušenia Etického kódexu SFZ. Zároveň má do najbližšieho utorka 28. marca predložiť k danej veci písomné stanovisko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V druhej lige padol aj trest za rasizmus. Predchádzali tomu kopance a urážky