Futbal: Artmedia pred podpisom zmluvy s Pospěchom

Zbyněk Pospěch v drese Slovanu Liberec
Zbyněk Pospěch v drese Slovanu Liberec (Autor: SITA, AP)
SITA|6. feb 2008 o 15:50

BRATISLAVA 6. februára (SITA) - Český futbalový útočník Zbyněk Pospěch bude s najväčšou pravdepodobnosťou najbližšie tri roky obliekať dres úradujúceho slovenského vicemajstra FC Artmedia Petržalka. Dvadsaťpäťročný ...

BRATISLAVA 6. februára (SITA) - Český futbalový útočník Zbyněk Pospěch bude s najväčšou pravdepodobnosťou najbližšie tri roky obliekať dres úradujúceho slovenského vicemajstra FC Artmedia Petržalka. Dvadsaťpäťročný odchovanec Opavy, ktorý doteraz pôsobil v nórskom druholigovom tíme Odd Grenland, je podľa generálneho manažéra tímu spoza bratislavského Starého mosta Petra Kašpara tesne pred podpisom trojročnej zmluvy s Petržalčanmi. "Na úrovni klubov sme už dohodnutí, zostáva už len doladiť niektoré detaily. Verím, že do stredajšej polnoci, keď sa na Slovensku končí prestupový termín, sa nám podarí všetko dotiahnuť do úspešného konca. Zbyněk je veľmi dobrý útočník, vysoký, nebojí sa ísť do osobných súbojov. Veľmi dobre ho poznáme, v Nórsku hráva pravidelne. Na 90 percent bude Pospěch od zajtra naším hráčom," povedal P. Kašpar pre agentúru SITA.

Artmedia sa o služby bývalého hráča Opavy, 1. FC Slovácko, Sparty Praha a Slovana Liberec usilovala aj napriek tomu, že v útoku momentálne disponuje dostatočnou kvalitou v podobe Halenára, Oravca, Pirošku či Pavla Ďuricu. "Chceme byť pripravení na to, že pred koncom prestupového obdobia príde nejaký vážny záujemca o služby niektorého z prvých dvoch menovaných. Moje osobné skúsenosti potvrdzujú, že tie najlepšie ponuky vyjdú na povrch na poslednú chvíľu,” povedal ešte cez víkend Petr Kašpar. Prestupová suma by sa mala pohybovať na úrovni 200 - 300-tisíc eur (cca 6,6 - 10 miliónov slovenských korún). “Keď Pospěch prestupoval do Nórska, bol dosť drahý, takže z toho treba vychádzať. Malo by ísť zhruba o takú sumu, akú sme zaplatili pri príchodoch iných českých hráčov - Lukáša Hartiga či Radka Dosoudila,” vysvetlil Petr Kašpar.

Generálny manažér "čierno-bielych" ďalej potvrdil, že stredopoliar Vratislav Gajdoš odchádza z Petržalky do konkurenčného tímu Corgoň ligy - FK Dukla Banská Bystrica. "Jeho odchod sa už finalizuje, dnes by to malo byť dohodnuté. Najskôr sme v jeho prípade uvažovali o hosťovaní, napokon však pôjde o prestup. V stredovej formácii momentálne disponujeme siedmimi - ôsmimi záložníkmi, Vraťo by príliš veľa šancí nedostával, takto bude určite pravidelnejšie hrávať, a presne to on potrebuje," dodal Petr Kašpar.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbal: Artmedia pred podpisom zmluvy s Pospěchom