Lyže vymenila za kopačky. Odchod do zahraničia bude nevyhnutný, priznáva najlepšia futbalistka

Aneta Surová.
Aneta Surová. (Autor: archív hráčky)
Ivan Mriška|26. mar 2023 o 08:00

Aneta Surová sa chce výkonnostne posunúť na vyššiu úroveň.

Futbal vo svete už dávno nie je iba doménou mužov. Na súboje žien v popredných európskych ligách chodia tisícky divákov a drukujú im desaťtisíce.

Zatiaľ čo na Slovensku je ženský futbal čisto amatérska záležitosť, napríklad v susednom Česku sa ním dá uživiť. V čom sme u nás pozadu? Podpora športu je všeobecne slabá.

Propagovať ženský futbal sa snaží Grassroots SFZ. Uplynulý týždeň v Senci vyhlásil mená najlepších hráčok na Slovensku. Kategóriu do 17 rokov vyhrala futbalistka ŠK Slovan Bratislava ANETA SUROVÁ (17).

Nedávno ste sa stali najlepšou futbalistkou Slovenska do 17 rokov. Ako to vnímate?

Veľmi pozitívne. V nominácii bola veľká konkurencia a som rada, že práve ja som si mohla prevziať prestížnu cenu. Je to moje prvé veľké ocenenie. Vďaka nemu mám ešte väčšiu motiváciu pracovať na sebe a zlepšovať sa.

Kto vám túto správu oznámil? Ako vaše víťazstvo vníma okolie?

Zavolali mi zo Slovenského futbalového zväzu. Keď som sa dozvedela, o čo ide, bola som veľmi šťastná. Celá rodina sa teší so mnou. Prišlo mi množstvo gratulácií od kamarátov, spoluhráčok a samozrejme rodinných príslušníkov. Rodičia boli nesmierne pyšní a šťastní, pretože ma vo futbale podporujú odmalička, za čo im patrí veľká vďaka.

Čo chcete vo futbale dosiahnuť?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lyže vymenila za kopačky. Odchod do zahraničia bude nevyhnutný, priznáva najlepšia futbalistka