Trojbodová sezóna im otvorila oči. Kežmarku sa zmena vypláca, mesiace už neprehral

Futbalisti 1. MFK Kežmarok. V pozadí tréneri Stanislav Koch a Pavel Fejerčák.
Futbalisti 1. MFK Kežmarok. V pozadí tréneri Stanislav Koch a Pavel Fejerčák. (Autor: Facebook 1. MFK Kežmarok)
Vladimír Cepko|4. okt 2022 o 19:20

Futbalisti Kežmarku sú už na čele piatej ligy.

KEŽMAROK. Po sezóne 2013/14 bol beznádejne vypadávajúcim mužstvom zo IV. ligy Sever. Kežmarok uzatváral sezónu zdecimovane.

Klub zvíťazil z 29 stretnutí iba raz. V tabuľke svietili biedne tri body a k tomu doslova katastrofické skóre 16:145! Futbalový kolaps pod Tatrami zamával športovým osadenstvom mesta.

V historickom Kežmarku boli zvyknutí na iné futbalové prezentácie z minulosti, veď klub patrí medzi najstaršie na Slovensku. Svoj zrod datuje až do roku 1907. V roku 1968 sa hrala na kežmarskom štadióne III. liga.

Neskôr boli futbalisti Kežmarku dlhé roky stabilným účastníkom krajských majstrovstiev. Po zmene názvu a preklasifikácii súťaží obliekali štvrtoligové dresy. Až prišiel nečakaný futbalový kolaps.

V klube to vyvolalo vnútornú potrebu prejsť na iný spôsob práce. Kormidla v klube sa chopili Tibor Friedman a Pavol Fejerčák, v minulosti pôsobil v Slovane Bratislava.

Neprehrali od júna

Obaja prostrediaznalí kežmarskí lokálpatrioti vsadili na vlastnú základňu a okolie. A bez snahy niečo zbrklo urýchľovať.

Systematická a trpezlivá práca bez tlaku na výsledky pomaly priniesla ovocie v podobe postupu v covidovej sezóne 2020/21. Po jeseni 1. MFK Kežmarok vykázal neuveriteľnú silu v piatoligovom peletóne.

Futbalisti 1. MFK Kežmarok.
Futbalisti 1. MFK Kežmarok. (Autor: Facebook 1. MFK Kežmarok)

V 12 odohraných zápasoch nestratili podtatranci ani bod! Súperom nasúkali 48 gólov a inkasovali iba päťkrát.

V reorganizačnej sezóne 2021/22 ako nováčik súťaže skoro do poslednej chvíle miešali karty o päť postupových miest. Nakoniec zostali za šiestym Veľkým Šarišom pred postupovými bránami.

Ich herný prejav bol jednoznačne veľkým prínosom vo vtedajšej štvrtej lige. V jarnej časti doplnili realizačný tím o skúseného trénera Stanislava Kocha.

Kocha okrem obrovských skúseností zdobí jeho úžasná pracovitosť. Napriek vyššiemu veku v sebe skrýva ohromnú ambicióznosť posúvať výkonnosť hráčov. Mužstvo od 5. júna 2022 nepozná pocit prehry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trojbodová sezóna im otvorila oči. Kežmarku sa zmena vypláca, mesiace už neprehral