FOTO: Dokáže konkurovať Red Bullu? Ferrari predstavilo monopost na novú sezónu

Piloti Ferrari na sezónu F1 2024 Carlos Sainz (vľavo) a Charles Leclerc.
Fotogaléria (18)
Piloti Ferrari na sezónu F1 2024 Carlos Sainz (vľavo) a Charles Leclerc. (Autor: X/Scuderia Ferrari)
Sportnet|13. feb 2024 o 12:58

Vzhľad auta sa mi veľmi páči, hovorí Charles Leclerc.

BRATISLAVA. Na majstrovský titul čaká od sezóny 2007, keď v posledných pretekoch v Brazílii pre seba ukoristil životný úspech Fín Kimi Räikkönen.

Ferrari v posledných rokoch zaostávalo za Mercedesom či Red Bullom, v minulom ročníku vyhralo jediné preteky zásluhou Carlosa Sainza v Singapure. 

Najúspešnejší tím v histórii formuly 1 v utorok oficiálne predstavil nový monopost SF-24, s ktorým sa pokúsil nadviazať na zašlú slávu. 

Fotogaléria: Predstavenie monopostu Ferrari s názvom SF-24 na sezónu F1 2024

Samozrejmosťou je dominancia červenej farby, logo spínajúceho sa koníka či viaceré logá značky Shell, ktorá dlhé roky podporuje tím Ferrari.

"Vzhľad auta sa mi veľmi páči, vrátane bielych a žltých častí. Samozrejme, najviac ma zaujíma, ako sa bude správať na trati. To je jediné, na čom záleží.

Monopost SF-24 by mal byť menej citlivý a ľahšie ovládateľný, čo pre nás jazdcov to, čo potrebujeme, aby sme dosiahli dobré výsledky," povedal Monačan Charles Leclerc, ktorý podpísal s Ferrari nový kontrakt.

"Predstavenie monopostu je pre mňa a jazdcov vždy vzrušujúcim momentom, aj keď všetci už myslíme na to, kedy sa na trati stretneme so súpermi. 

Tento rok musíme začať tam, kde sme vlani skončili. Našim cieľom je neustále sa zlepšovať vo všetkých oblastiach," povedal šéf tímu Frédéric Vasseur.

VIDEO: Predstavenie monopostu Ferrari SF-24 na sezónu F1 2024

Tím potvrdil, že monopost SF-24 sa prvýkrát objaví na trati ešte pred oficiálnymi testami v Bahrajne za účelom filmovania a marketingových aktivít.

Bude však Ferrari s novým autom úspešnejšie?

"Stále nedokážem vidieť niečo v krištáľovej guli, pretože mi nikto nedal návod. Musíme pokračovať v progrese, ktorý sme ukázali na konci sezóny 2023.

Musíme byť schopní získavať viac bodov, byť výkonnejší a efektívnejší - to bola asi najväčšia slabina minulého ročníka," dodal Vasseur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»FOTO: Dokáže konkurovať Red Bullu? Ferrari predstavilo monopost na novú sezónu