Fortunaligista predčasne ukončil jesennú časť, v tíme má koronavírus

Futbalisti FK Pohronie - ilustračná fotografia.
Futbalisti FK Pohronie - ilustračná fotografia. (Autor: Henrich Mišovič - TASR)
Sportnet|8. dec 2020 o 10:41

Vedenie súťaže odložilo dva zápasy.

BRATISLAVA. Vedenie najvyššej slovenskej futbalovej súťaže odložilo zápasy 17. a 18. kola klubu FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, v ktorom sa objavil koronavírus.

O nových termínoch duelov budú predstavitelia Fortuna ligy informovať v najbližšom čase.

Ide o domáce stretnutie Pohronia s FC Nitra, ktoré sa malo hrať v sobotu 12. decembra, a duel z utorka 15. decembra na ihrisku Zlatých Moraviec proti ŠKF Sereď.

"Na základe Usmernenia Únie ligových klubov (ÚLK) a Manuálu Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) všetci hráči a členovia realizačného tímu FK Pohronie absolvovali testy na koronavírus v pondelok a výsledky nepriniesli pozitívne správy.

Odložené zápasy

17. kolo: FK Pohronie - FC Nitra (malo sa hrať v sobotu 12.12.)

18. kolo: ŠKF Sereď - FK Pohronie (malo sa hrať v utorok 15.12.)

V zmysle Usmernenia ÚLK nebude mať FK Pohronie na najbližšie dva zápasy dostatočný počet hráčov, preto sa jeho zápasy neodohrajú v pôvodne stanovenom termíne," uvádza sa v tlačovej správe ÚLK.

Všetci pozitívne testovaní musia absolvovať desaťdňovú karanténu, pričom klub potrebuje na návrat do plného tréningového režimu minimálne päť dní.

Vedenie ÚLK vzhľadom k aktuálnej situácii aktívne komunikuje s dotknutými klubmi, keďže práve po týchto zápasoch sa Fortuna liga zastaví na takmer dva mesiace.

"Naša jesenná sezóna sa skončila. V pondelok bolo na prítomnosť koronavírusu pozitívne testovaných až 8 hráčov nášho mužstva a jeden člen realizačného tímu.

Keďže jeden pozitívny test hráča a jeden člena realizačného tímu sa objavil už na predzápasovom testovaní minulý týždeň, aktuálne máme koronavírusom zasiahnutých 9 hráčov A-tímu a dvoch členov realizačného tímu," napísal klub na facebooku.

Počkajte, kým sa príspevok načíta

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fortunaligista predčasne ukončil jesennú časť, v tíme má koronavírus