Šporar v Ružomberku zachránil bod pre Slovan až v závere, Trenčín remizoval so Zlatými Moravcam

Adrián Slávik (vľavo) a Martin Chren počas zápasu 11. kola Fortuna ligy 2019/2020 AS Trenčín - FC Vion Zlaté Moravce - Vráble.
Adrián Slávik (vľavo) a Martin Chren počas zápasu 11. kola Fortuna ligy 2019/2020 AS Trenčín - FC Vion Zlaté Moravce - Vráble. (Autor: Erika Ďurčová TASR)
Sportnet|6. okt 2019 o 19:40

Do zápasu na žilinskom trávniku lepšie vstúpili Trenčania.

BRATISLAVA. V úvodnom nedeľňajšom stretnutí 11. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2019/2020 medzi mužstvami AS Trenčín a FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa zrodil nerozhodný výsledok 2:2.

Do zápasu na žilinskom trávniku lepšie vstúpili Trenčania, ktorí sa ujali vedenia v 22. min po premenenej jedenástke Hamzu Čatakoviča.

Zakrátko však vyrovnal Anton Sloboda a po zmene strán v 49. min po zásahu Tomáša Ďubeka už boli v jednogólovej výhode hostia.

V 75. min však obranca AS Keston Julien zariadil premiérový remízový výsledok v dueloch týchto dvoch tímov od 16. marca 2013.

Majstrovský Slovan Bratislava po štvrtkovej remíze 2:2 v Európskej lige na ihrisku portugalského Sportingu Braga preladil na fortunaligovú frekvenciu ďalším nerozhodným výsledkom 1:1 v Ružomberku.

Slovanisti pod Čebraťom prehrávali od 39. min, keď skóroval útočník reprezentačnej "devätnástky" Tomáš Bobček. Aspoň bod pre Bratislavčanov zachránil v 84. min slovinský strelec Andraž Šporar.

Fortuna liga 2019/2020 - 11. kolo:

AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:2 (1:1)

Góly: 22. Čatakovič (z pok. kopu), 75. Julien - 33. A. Sloboda, 49. Ďubek

Trenčín: Chudý - Slávik (78. Ligeon), Šulek, Kleščík, Julien - Zubairu, Koolwijk - Roguljič (61. Kadák) - Bukari, Čatakovič, Comvalius (61. van Kessel),

Zlaté Moravce: Pindroch - Čögley, Asanovič, Pintér, Brašeň - Richtárech (79. Grozdanovski) - Kovaľ (86. Gustavo), A. Sloboda, Ďubek, Chren (46. Švec) - Jarovič

Hlasy po zápase

Roman Marčok, tréner Trenčína: "Začali sme výborne, boli sme lepší, dominantnejší, ovládali sme dianie na trávniku, čoho vyvrcholením bol gól, hoci z jedenástky. Potom sme však nepochopiteľne prestali hrať to, čo nás dovtedy zdobilo, hľadali sme komplikované riešenia namiesto jednoduchých a Zlaté Moravce sa dostali do zápasu. Strelili nám zaslúžene dva góly, boli lepším tímom, nastrelili žrď. Ak by to skončilo gólom, prehrali by sme, ale stal sa opak a vďaka Julienovmu gólu sme vyrovnali."

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Vedeli sme, že Trenčín má veľkú silu smerom dopredu a pripravovali sme sa na to. Do prvého gólu sme to nevedeli eliminovať, ale potom sme zvýšili aktivitu, strelili sme gól a pridali sme aj druhý. Boli sme v zápase lepší, ale ďalšie šance sme nepremenili. Dostali sme potom gól, ktorý ma hnevá, lebo sme ho inkasovať nemuseli. Po priebehu zápasu nás mrzí, že sme remizovali."

MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 39. Bobček - 84. Šporar

Ružomberok: Macík - Čurma, J. Maslo, Twardzik - Kojnok, Qose (83. Takáč), Mojžiš - Kostadinov, Zsigmund, T. Bobček (77. Novotný) - Regáli (90+. Filinský)

Slovan: Greif - Apau, Bajrič, Abena, De Marco - Ljubičič - Daniel, Rabiu (75. Šporar), Dražič (65. Moha), Nono (68. Holman) - Strelec

Hlasy po zápase

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Pre nás to bola veľká udalosť. Prišiel Slovan po perfektnom zápase v Brage so špičkovým európskym mužstvom. Súper má program nahustený, chceli sme ho unaviť našou bojovnou a dnes aj veľmi kvalitnou hrou. Našou snahou bolo eliminovať jeho silné stránky, kombinačnú schopnosti, čo sa nám celé stretnutie aj darilo. Využívali sme brejkové situácie. Bolo tam aj veľa šancí. Napokon sa zápas skončil remízou, s ktorou by som bol pred začiatkom spokojný. Nemôžem povedať, že teraz som nespokojný, ale dalo sa z toho zápasu vyťažiť viac. Chýbalo pár minút."

Ján Kozák, ml., tréner Slovana: "Prišli sme do Ružomberka vyhrať, ale po zápase musíme brať bod. Nie často to hovorím o súperovi, no musím povedať, že odohral výborný zápas. Jeho hráči nešli na sto percent, ale ešte na viac. Ťažko sme sa presadzovali, urobili sme ľahučké chyby, ktoré pramenili z tlaku domácich hráčov. Chýbala nám ľahkosť, to cestovanie, atď., ale nebudeme sa vyhovárať. Dostali sme gól, cez prestávku sme si povedali, že Ružomberok pravdepodobne v takomto nasadení nemôže vydržať. Myslel som si, že v druhom polčase si vytvoríme viac šancí, ale nebolo to tak, pretože domáci pokračovali v nastolenom kurze. So šťastím sme vyrovnali. Gratulujem domácim, my dnes s bodom musíme byť spokojní."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šporar v Ružomberku zachránil bod pre Slovan až v závere, Trenčín remizoval so Zlatými Moravcam