Ružomberok si zahrá Európsku ligu, Žiline nestačili ani tri body

Zápas Ružomberok - Dunajská Streda.
Zápas Ružomberok - Dunajská Streda. (Autor: Dušan Hein TASR)
Sportnet|18. máj 2019 o 20:01

Žiline nepomohli ani tri body.

MICHALOVCE. Futbalisti už istého tohtosezónneho slovenského ligového šampióna ŠK Slovan Bratislava remizovali v sobotňajšom zápase 9. kola skupiny o titul vo Fortuna lige 2018/2019 na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:3.

Slovan stiahol dvojgólové manko

Vedenia sa v 25. minúte ujali domáci, po prihrávke Jozefa-Šimona Turíka sa presadil José David Casado. O tri minúty neskôr navýšil vedenie Michaloviec z nariadeného pokutového kopu Cheick Alan Diarra.

Do prestávky však stihol znížiť Andraž Šporar. Slovanu sa v 62. minúte podarilo vyrovnať zásahom Kenana Bajriča, ale po šiestich minútach nerozhodného stavu domácim prinavrátil vedenie Turík. Stav stretnutia uzavrel v 76. minúte svojím 28. gólom v ligovom ročníku Šporar.

Slovinský útočník je tak už iba jeden gól od vyrovnania rekordného streleckého zápisu Róberta Semeníka, ktorý v ročníku 1995/1996 v drese 1. FC Košice nastrieľal 29 gólov.

Ružomberok si zahrá v Európe

Futbalisti MFK Ružomberok zdolali pred vlastnými fanúšikmi už istého vicemajstra z Dunajskej Stredy 1:0, zabezpečili si konečné 3. miesto a tým pádom aj účasť v 1. predkole Európskej ligy 2019/2020. Ako jediný sa v 6. minúte po prihrávke Dalibora Takáča presadil Zinedin Mustedanagič.

Ružomberok má kolo pred koncom súťaže pred štvrtou Žilinou nepreklenuteľný päťbodový náskok a nič na tom nezmení ani vzájomný duel týchto dvoch mužstiev, ktorý sa uskutoční na budúci piatok 24. mája pod Dubňom.

Žiline víťazstvo nestačilo

Futbalisti Žiliny zvíťazili nad Sereďou 3:2. Zápas odohrali na bratislavských Pasienkoch. Žilinčania rozhodli v prvom polčase, v ktorom uspeli 3:1. Žilina však zostala pred bránami Európskej ligy, keď v paralelnom dueli tretí Ružomberok zdolal Dunajskú Stredu.

Žilina vstúpila do zápasu najlepšie ako mohla, už v 13. minúte sa dostala do vedenia. V 32. minúte a Škvarka pridal druhý zásah duelu. O päť minút neskôr sa dočkal zásahu aj Jánošík, ale v 40. minúte skorigoval Špehar.

Po zmene strán Sereď zdramatizovala stretnutie. V 57. minúte napriahol z diaľky Špehar a prekonal Holeca. Skóre zápasu sa už nezmenilo a Žilina si za výhru pripísala tri body.

Fortuna liga - skupina o titul - 9. kolo:

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 3:3 (2:1)

Góly: 25. Casado, 28. Ch. Diarra (z pok. kopu), 68. Turík - 40. a 76. Šporar, 62. Bajrič,

ŽK: 77. Vojtko, 85. P. Kolesár - 87. Suchockij, rozhodovali: Dohál - Benko, E. Weiss, 1186 divákov

Michalovce: Bieszczad - M. Kolesár, Špiriak, Grič, Vojtko - Turík - Ch. Diarra, Casado (86. Mavretič), P. Kolesár, Kountouriotis (64. Trusa) - Tounkara (70. Sulley)

Slovan Bratislava: Šulla - Apau, Guzmics, Bajrič, Suchockij - Ljubičič, Rabiu (19. Nono, 73. Ratao) - Čavrič, Holman, Dražič - Šporar

Hlasy po zápase

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Súperovi vyšiel vstup do zápasu, nám naopak vôbec nie. Po desiatich minútach mohlo byť čiastočne po zápase. Nevydarený úvod môžeme pripisovať aj tomu, že nastúpila prakticky nová zostava a chvíľu trvalo, kým si to 'sadlo' a začali sme lepšie riešiť defenzívne situácie. Videli sme dobrý zápas, ktorý sa ľuďom musel páčiť. Zaslúžená remíza, na našej strane spokojnosť."

Martin Ševela, tréner Slovana: "Vstup do zápasu nám vyšiel na výbornú, hneď v úvode sme mali dve vyložené príležitosti, ktoré musíme premieňať. Ešte do 15. - 20. minúty to bolo z našej strany relatívne v poriadku, súpera sme do ničoho nepustili. Potom začala pracovať hlava a prišiel pocit, že sa nám nič nemôže stať. Neboli sme dôslední v herných situáciách, ktoré vyžadujeme. Som rád, že Andraž strelil dva góly a priblížil sa k splneniu jedného z našich čiastkových cieľov, ktorým je prekonanie rekordu."

MFK Ružomberok - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (1:0)

Gól: 6. Mustedanagič

ŽK: 73. J. Maslo - 28. Blackman, rozhodovali: Kráľovič - Štrbo, Bobko, 1651 divákov

Ružomberok: Macík - Čurma, J. Maslo, D. Kružliak, Jonec - Qose, Takáč - Kostadinov (89. Jedinák), Mustedanagič (90.+ Bobček), Gál-Andrezly - Gerec (84. M. Kochan)

Dunajská Streda: Jedlička - Koštrna, Šatka, S. Koné, E. Davis (67. Herc) - Ronan, M. Vida (26. Bilenkyj), Kalmár - Blackman (74. Abdulrahman Taiwo), K. Vida - Divkovič

Hlasy po zápase

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Som veľmi šťastný, že sme skončili tretí. Keď sa pozrieme aj na šírku nášho kádra, možno povedať, že chlapci v nadstavbe potiahli neuveriteľnú sériu. Odmakali každý zápas. Postavenie v tabuľke je im odmenou. Ten rok s nimi bol fantastický. Čo sa týka zápasu, Dunajská Streda má kvalitný tím. My sme vsadili na našu náročnosť. Snažíme sa behať, pracovať. Som veľmi rád, že gól dal Mustedanagič, ktorého som si priviezol do Ružomberka zo Sparty. A sa mi to za to odvďačil."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "V prvom rade gratulujem trénerovi a mužstvu Ružomberka k postupu do Európskej ligy. Z pohľadu fair - play, to ale nebol náš cieľ, prišli sme sem vyhrať. Bohužiaľ, nepodarilo sa. Vravel som hráčom, že Ružomberok začne nátlakovo, že určite v prvých desiatich minútach pôjde za gólom a potom sa stiahne a bude hrať na protiútoky. Vyšla mu krásna akcia, z ktorej padol gól. S nábehmi za obranu máme problémy. Ružomberok bol až do konca nebezpečný z protiútokov a my sme neboli dostatočne efektívni."

ŠKF iClinic Sereď - MŠK Žilina 2:3 (1:3)

/hralo sa na bratislavských Pasienkoch/

Góly: 40. a 57. Špehar - 13. a 32. Škvarka, 37. L. Jánošík

ŽK: 86. T. Ba - 83. B. Sluka, rozhodovali: Marhefka - Hrmo, Borsányi, 200 divákov

Sereď: Penksa - Sus, Menich, T. Ba, T. Hučko - D. Ventúra (69. Pankaričan), Bilas - Morong (59. Ľ. Ulrich), Špehar, Iván (76. M. Kuzma) - Lačný

Žilina: D. Holec - K. Vallo, Králik, Lochošvili - B. Sluka, Gamboš, I. Díaz, Škvarka, L. Jánošík (82. J. Holúbek) - F. Balaj (58. Boženík), J. Mihalík (70. A. Kopas)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ružomberok si zahrá Európsku ligu, Žiline nestačili ani tri body