Majster pokračuje v lige v slabých výkonoch, prehral i v Ružomberku

Erik Daniel (v strede) z MFK Ružomberok sa dostáva do pokutového územia.
Erik Daniel (v strede) z MFK Ružomberok sa dostáva do pokutového územia. (Autor: TASR)
Sportnet|2. dec 2018 o 16:43

Spartak zostal tretí raz za sebou bez bodu.

RUŽOMBEROK. Majstrovská Trnava podala v Ružomberku odovzdaný výkon a na Liptove prehrala 1:3 v nedeľňajšom stretnutí 17. kola Fortuna ligy.

Skóre duelu otvoril Štefan Gerec, ktorý si v šestnástke ideálne nabehol na center Dalibora Takáča. Po prestávke zvýšil z pokutového kopu Filip Twardzik, hoci Martin Chudý vystihol smer jeho strely.

Následne zabezpečil domácim pohodlný trojgólový náskok striedajúci Tihomir Kostadinov, ktorému nevadilo ani mrazivé počasie a gól aj za cenu žltej karty oslávil vyzlečením dresu.

Za Spartak iba kozmeticky upravil výsledok jeho najaktívnejší hráč Kubilay Yilmaz po rohovom kope a uzavrel výsledok.

Spartak nezískal bod ani v treťom ligovom stretnutí po sebe.

FORTUNA LIGA 2018/2019 - 17. kolo (nedeľa):

Ružomberok - Trnava 3:1 (1:0)

Góly: 10. Gerec, 53. F. Twardzik (z pok. kopu), 78. T. Kostadinov - 88. K. Yilmaz

ŽK: 78. T. Kostadinov - 46. Marek Bakoš, 60. Greššák, rozhodovali: Chmura - Benko, Bednár, 1139 divákov

Ružomberok: Macík - Jonec (46. Urdinov), D. Kružliak, J. Maslo, F. Twardzik - Qose, M. Kochan - E. Daniel (70. T. Kostadinov), D. Takáč, Gál-Andrezly - Š. Gerec (83. Mustedanagič)

Trnava: Chudý - M. Oravec, Martin Tóth (72. Malecki), Greššák, Janso (62. Schirtladze) - L. Lupták - Kulhánek, Jirka, Miesenböck - K. Yilmaz, Ali Ghorbani (46. Marek Bakoš)

Hlasy po zápase:

David Holoubek, tréner MFK Ružomberok: "Súper prišiel na nás dobre pripravený, bránil v bloku, čo nám robilo značné problémy. V prvej polovici sa Trnava dostávala až dosť často do brejkových situácií. Chceli sme za každú cenu získať tri body. Mrzí ma inkasovaný gól v závere, lebo chceme dobre brániť a hrať na nulu."

Radoslav Látal, tréner FC Spartak Trnava: "Gratulujem domácim k zaslúženému víťazstvu. Vedeli sme, že ideme ku kvalitnému tímu. Chceli sme udržať bezgólový stav, pokiaľ to bude možné. Úvod nebol zlý, ale potom sme začali mať na ľavej strane problém s vynikajúcim Danielom, ktorý je nadštandardný futbalista. Celkovo nám ružomberské kraje robili problémy. Rýchlo sme dostali gól. Aj keď naša hra nebola zlá, súpera sme do prestávky veľmi neohrozili. V druhom polčase sme urobili ďalšiu chybu, bola z toho penalta a v tej chvíli bolo po zápase. Pred nami je ešte posledný zápas, ktorý chceme zvládnuť a nejako jeseň zachrániť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Majster pokračuje v lige v slabých výkonoch, prehral i v Ružomberku