Trenčianska mizéria stále pokračuje, v Ružomberku udelili trinásť žltých kariet

Róbert Boženík sa teší zo svojho gólu do siete Ružomberka.
Róbert Boženík sa teší zo svojho gólu do siete Ružomberka. (Autor: TASR)
SITA|10. nov 2018 o 16:22

Trenčín prehral siedmy zápas za sebou.

BRATISLAVA. Futbalisti AS Trenčín si pripísali v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige 2018/2019 už siedmu prehru v rade.

Zverenci trénera Vladimíra Cifraniča podľahli v myjavskom "domovskom" stánku hráčom MŠK Žilina 0:2 a neúspešne atakujú hornú šestku tabuľky.

Žilinčania sú v laufe, neprehrali už ostatných osem ligových duelov, o ich víťazstvo sa v sobotňajšom popoludňajšom stretnutí postarali v prvom polčase presnými zásahmi Michal Škvarka a Róbert Boženík.

Pod Čebraťom udelili trinásť žltých kariet

Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili na pôde Ružomberka 1:0.

Po bezgólovom prvom polčase sa ako jediný zapísal do streleckej listiny v 55. min Vakoun Issouf Bayo. Pre 21-ročného útočníka z Pobrežia Slonoviny to bol už deviaty gól v tejto sezóne Fortuna ligy, čím sa dotiahol na Róberta Boženíka zo Žiliny.

Ružomberok po štyroch domácich víťazstvách pod Čebraťom tentoraz nebodoval. Hlavný rozhodca Ivan Kružliak v zápase udelil celkovo trinásť žltých kariet a v 75. min vylúčil domáceho Janiho Urdinova.

Dunajská Streda si po triumfe udržala druhé miesto v tabuľke, Ružomberok je štvrtý.

Expresné štyri góly

Futbalisti Senice zdolali domácich hráčov Podbrezovej 4:2.

Gólovo bohatá bola najmä úvodná štvrťhodina. Skóre otvoril v 6. min obranca hostí Roberto Dias. Už o tri minúty neskôr vyrovnal Dávid Leško, vzápätí vrátil Senici vedenie Jean Deretti.

O ďalších 120 sekúnd skóroval chorvátsky stredopoliar Marko Tešija a v 64. min zvýšil náskok hostí už na 4:1 Désiré Segbé Azankpo. Necelých dvadsať minút pred koncom stretnutia ešte vykresal iskričku nádeje pre domácich druhým gólom v dueli Dávid Leško, ale na viac sa už zverenci Mareka Fabuľu nezmohli.

Senica zvíťazila v druhom súboji po sebe a v tabuľke poskočila na desiate miesto pred Michalovce.

Fortuna liga 2018/2019 - 15. kolo - sobota:

Trenčín - Žilina 0:2 (0:2) - hralo sa v Myjave

Góly: 14. Škvarka, 33. Boženík, ŽK: 45. van Arnhem (Trenčín), rozhodovali: P. Hrčka - E. Weiss, G. Ádám, 415 divákov

Zostavy:

Trenčín: Hrdlička - Yem (77. Umeh), M. Šulek, Mašovič, Skovajsa - El Mahdioui - van Arnhem (70. Zubairu), Corryn - Kvocera (67. Bukari), Antonio Mance, Sleegers

Žilina: D. Holec - Anang, Šušnjar, Kaša, B. Sluka - Káčer, Fazlagič, Škvarka (80. Králik) - J. Mihalík, Boženík (74. Holúbek), I. Díaz (88. M. Tomič)

MFK Ružomberok - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Góly: 54. Bayo

Zostavy:

Ružomberok: Macík - Jonec, D. Kružliak, Twardzik, Urdinov - Qose, Kochan (61. Mustedanagič) - Daniel, Takáč (61. Kostadinov), Gál-Andrezly - Tandir (82. Gerec)

Dunajská Streda: Jedlička - Záhumenský (46. Bednár), Huk, Kone, Davis - M. Vida, Kalmár - K. Vida (90.+5 Šimčák), Herc, Divkovič (89. Bilenkyi)- Bayo

Hlasy po zápase

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Ja sa na zápas musím pozerať z dvoch rovín. Bol to skvelý duel, ktorý sa musel páčiť aj divákom. Teraz tá druhá rovina, prehráte doma 0:1, máte mnoho šancí, dostanete červenú kartu z nedisciplinovanosti. Ešte aj s deviatimi hráčmi v poli sa dal zápas otočiť. Stretnutie bolo o šanciach, možno sme si ich vypracovali viac než súper, ale neboli sme takí kvalitní, ako bolo treba. Súperovi stačila jedna príležitosť, aby krásnym gólom rozhodol zápas."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Čo sa týka slovenskej ligy, pre mňa to bol to zápas zásluhou oboch tímov. Stretnutie sme otvorili s rozostavením 4-3-3. Prvých dvadsať minút patrilo domácim, my sme sa z ich zovretia dokázali dostať. Mali sme aj šance, ale v tejto časti sme nehrali ten futbal, ktorý sme chceli. V druhom polčase sme urobili zmeny, preskupili sme aj rozostavenie na 4-2-3-1. Po góle sme stretnutie viac kontrolovali, ale aj domáci mali nebezpečné protiútoky."

FK Železiarne Podbrezová - FK Senica 2:4 (1:3)

Góly: 9. a 71. D. Leško - 6. R. Dias, 10. Deretti, 12. Tešija, 64. Azankpo, ŽK: 40. M. Baran (Podbrezová), rozhodovali: Pavlík - Tomčík, Borsányi, 857 divákov

Zostavy:

Podbrezová: M. Kuciak - M. Turňa, Bartoš (16. Galčík, 63. Voško), Podstavek, Mojžiš - M. Baran, Obročník - Viazanko, J. Sedláček, D. Leško - Matúš Mikuš

Senica: Taborda - J. Kotula, R. Dias, Da Graca, Asmah - Deretti, Tešija (63. Otrísal), Petshi (87. Krč), Zezinho - Castaňeda (79. Alan Kováč), Azankpo

Hlasy po zápase

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Individuálne chyby nás zrážajú dole, žiaľ, sme v zložitej situácii, séria bez víťazstva sa naťahuje. Musíme k tomuto pristúpiť tvrdšie a tento stav zvrátiť. Prejavila sa obrovská nedisciplinovanosť jednotlivcov, a tá ovplyvnila celé mužstvo."

Frederico Ricardo, tréner FK Senica: "Taký je futbal, strelili sme rýchle góly, hneď sa nám hralo lepšie. Pracujeme ako tím, tvrdo, úsilie sa odzrkadľuje. Keď sme strelili štvrtý gól, bolo po zápase, myslím si, že sme boli lepší a víťazstvo sme si zaslúžili."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trenčianska mizéria stále pokračuje, v Ružomberku udelili trinásť žltých kariet