Verstappen môže v Japonsku získať titul. Počasie to môže okoreniť, vraví

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. okt 2022 o 14:36

V Japonsku dosiaľ nikdy nezvíťazil, no tamojšiu trať obľubuje.

TOKIO. Podľa holandského jazdca Maxa Verstappena by mohol predpovedaný dážď okoreniť nadchádzajúcu Veľkú cenu Japonska monopostov F1, na ktorej môže spečatiť zisk svojho druhého majstrovského titulu.

Meteorológovia prognózujú, že by malo v nedeľu na okruhu v Suzuke pršať.

Verstappen je veľmi blízko k obhajobe titulu. Päť pretekov pred koncom sezóny má pilot Red Bullu na čele celkovej klasifikácie náskok 104 bodov pred Charlesom Leclercom z Ferrari a 106 bodov pred tímovým kolegom Sergiom Perezom.

K definitíve titulu mu stačí, ak získa v Suzuke osem bodov na Leclerca, respektíve šesť na Pereza. VC Japonska sa vracia do kalendára efjednotky po trojročnej absencii zapríčinenej pandémiou koronavírusu a meteorológovia predpovedajú, že by mohla byť upršaná.

Verstappen, ktorý vyhral jedenásť z tohtoročných 17 veľkých cien, sa na preteky s meniacimi sa podmienkami teší.

"Uvidíme, čo urobí počasie, pretože predpovedajú trochu dažďa. To by mohlo veci trochu okoreniť," citovala agentúra AFP 25-ročného Holanďana, ktorý skončil na uplynulej VC Singapuru na 7. mieste.

"Tešíme sa opäť na Suzuku, pretože ako tím dominujeme, vyhrali sme množstvo pretekov a chceme v tomto trende pokračovať," dodal. Verstappen sa môže stať po nemeckých velikánoch Michaelovi Schumacherovi a Sebastianovi Vettelovi iba tretím jazdcom v histórii, ktorý získa titul štyri preteky pred koncom šampionátu.

V Japonsku dosiaľ nikdy nezvíťazil, no tamojšiu trať obľubuje: "Je špeciálna, ťažko ju s niečím porovnávať. Je to okruh zo starej školy - štrk a tráva. Musíte si počas pretekov veriť a jazdiť na hrane."

Daždivé podmienky ovplyvnili aj predchádzajúcu VC Singapuru, kde do cieľa prišlo len 14 pilotov. Víťazom sa stal Verstappenov tímový kolega, Mexičan Perez.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verstappen môže v Japonsku získať titul. Počasie to môže okoreniť, vraví