Verstappen ešte nezískal titul F1. Boli to chaotické preteky, reagoval

Sergio Pérez a Max Verstappen.
Sergio Pérez a Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. okt 2022 o 12:12

Fernando Alonso vytvoril nový historický rekord F1.

SINGAPUR. Mexický pilot Red Bullu Sergio Pérez zvíťazil v nedeľňajšej Veľkej cene Singapuru na okruhu Marina Bay a pripísal si druhý triumf v aktuálnej sezóne F1.

Na pódium sa vedľa neho postavili jazdci Ferrari - druhý Monačan Charles Leclerc a tretí Španiel Carlos Sainz.

Pérezov tímový kolega, Holanďan Max Verstappen, skončil siedmy, a tak ešte nepotvrdil obhajobu titulu.

"Bol to určite môj najlepší výkon, kontroloval som si náskok. Niekoľko kôl bolo veľmi intenzívnych, ale v monoposte som to tak nevnímal. Dal som všetko do toho, aby som zvíťazil," hovoril nadšený Pérez.

"Tento triumf je pre mňa výnimočný, lebo v ostatných pretekoch sa mi nedarilo a médiá to zveličovali. Možno preto, lebo som Mexičan. Keď v dvoch podujatiach za sebou nie som na pódiu, tak mám najhoršiu sezónu v kariére a Red Bull by ma mal vyhodiť," povedal po 17. pretekoch v ročníku Pérez, ktorý má na konte celkovo štyri víťazné preteky v F1.

Verstappen potreboval získať o 22 bodov viac ako Leclerc a o 13 viac ako Pérez, aby oslavoval druhý titul za sebou. Štartoval až ôsmy a aj pre vlastnú chybu neskončil vyššie.

"Nie je to pozícia, na ktorej by som chcel byť, ale začalo sa to už v kvalifikácii. Je to lepšie ako byť ôsmy, ale s takým monopostom musím byť vyššie. Boli to chaotické preteky," uviedol víťaz 31 veľkých cien, ktorý vedie v jazdeckom šampionáte pred Leclercom o 104 bodov. Ak po budúcotýždňovej VC Japonska bude mať náskok 112 bodov, stane sa šampiónom.

Leclerc znížil stratu na Verstappena o 12 bodov, no sám dobre vie, že o titul už reálne nebojuje.

"Tlačil som na to počas celých pretekov. Začalo sa to nevydareným štartom a potom už to boli naozaj náročné preteky. Treba sa dobre vyspať a pripraviť sa na Japonsko," skonštatoval Leclerc, ktorý si v sobotu vybojoval deviatu pole position v sezóne, no opäť ju nepremenil na víťazstvo.

Španiel Fernando Alonso (Alpine) absolvoval svoje 350. preteky v F1 a vytvoril nový historický rekord, 41-ročný dvojnásobný majster sveta však musel pre technický problém odstúpiť v 21. kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verstappen ešte nezískal titul F1. Boli to chaotické preteky, reagoval