Florbalistky tímu Predator Sabinov získali titul v extralige žien

Majsterky Slovenska
Majsterky Slovenska (Autor: FB/FBC Predator Sabinov)
SITA|14. apr 2019 o 09:06

Pruské sa vo finálovej sérii nezmohli ani na jedno víťazstvo.

SABINOV. Florbalistky tímu Predator Sabinov získali premiérový titul v slovenskej extralige žien, Pruské (okres Ilava) sa vo finálovej sérii hranej na tri úspešné merania síl nezmohli ani na jedno víťazstvo.

Sabinovčanky v sobotu spečatili zisk majstrovskej trofeje sobotňajším suverénnym domácim triumfom 7:3.

Hráčky tímu Predator Sabinov otvorili skóre v prvej tretine, kľúčové však bolo druhé dejstvo, v ktorom súperkám nasúkali štyri góly a neinkasovali ani raz.

Obhajkyne titulu sa strelecky presadili až v záverečnej dvadsaťminútovke, ktorú síce ovládli pomerom 3:2, no na víťazstve Sabinova to nič nezmenilo.

Vyšli im nádherné akcie

Tréner nových slovenských šampióniek Ján Motešický neskrýval spokojnosť.

"Vyšiel nám zámer, ktorý bol jednoznačný - ukončiť sériu už v tomto zápase. Nebolo to však jednoduché, a to hlavne počas úvodnej tretiny. O všetkom rozhodla tá druhá. V nej nám vyšli štyri nádherné akcie, a tak sme v poslednej časti dohrávali duel s najlepšími hráčkami, aby sme udržali víťazstvo a tešili sa z titulu," povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

Priznal, že očakával vo finále náročnejšie zápasy.

"Vedeli sme, že ak prejdeme v semifinále cez Kysučanky, ktoré sú podľa mňa po nás druhé najlepšie v extralige, že to už zvládneme. Titul je výsledkom našej dvanásťročnej práce, ktorú robíme s mládežou a začali sme s mužmi. Máme veľkú podporu mesta, čo nás teší, no chýbajú sponzori, pretože Sabinov nemá toľko podnikateľov ako iné regióny či mestá. Táto noc však pre nás nekončí," dodal Motešický.

Uznali silu súpera

Z tábora ŠK 98 Pruské zneli na adresu súpera slová uznania.

"Musíme športovo uznať, že Sabinov bol vo finále lepším tímom a vyhral titul majstra zaslúžene. My sme si prehrali tretí zápas počas druhej tretiny, pretože sme nevyhrávali osobné súboje a po stratách lopty v strede ihriska sme z brejkov inkasovali góly. Ďakujem mojim dievčatám, že sa nevzdávali a bojovali až do konca zápasu. Aj keď sme štvornásobnými majstrami Slovenska, nikdy titul nepovažujeme za samozrejmosť. Aktuálne druhé miesto však považujeme za úspech a sme s ním spokojní," uviedol kouč zdolaného družstva Vladimír Gábor.

Výsledok sobotňajšieho tretieho stretnutia finále play-off slovenskej florbalovej extraligy žien 2018/2019 (hralo sa na tri víťazstvá):

Predator Sabinov - ŠK 98 Pruské 7:3 (1:0, 4:0, 2:3) - konečný výsledok série: 3:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Florbalistky tímu Predator Sabinov získali titul v extralige žien