Podbrezová zdolala štyroch prvoligistov. Nie je to náhoda, tvrdí tréner

Podbrezová v príprave v šiestich zápasoch nastrieľala 19 gólov.
Podbrezová v príprave v šiestich zápasoch nastrieľala 19 gólov. (Zdroj: zpfutbal.sk)
Titanilla Bőd|4. feb 2021 o 08:00

Radványi výsledky nepreceňuje.

BRATISLAVA. Futbalisti druholigovej Podbrezovej dosahujú v príprave na jarnú časť sezóny vynikajúce výsledky.

Odohrali zatiaľ šesť zápasov. Senicu, Pohronie i Sereď zdolali zhodne 4:1, nad Zlatými Moravcami vyhrali 2:0 a nad Trebišovom 3:0. Jedinú prehru utrpeli v súboji so Žilinou, ktorej podľahli 2:7.

Spokojný tréner

„Prípravu netreba preceňovať, ale to už nemôže byť náhoda, že sme z piatich prvoligistov zdolali štyroch. So Žilinou sme síce vysoko prehrali, ale šance sme mali, zápas sa mohol skončiť aj 7:7 či 7:6,“ zdôraznil tréner Podbrezovej Mikuláš Radványi.

Mužstvo prebral počas zimnej prestávky a jeho neskrývaným cieľom je postúpiť s ním do najvyššej súťaže.

Radványi bol spokojný s prístupom hráčov. „Pozeral som aj ich štatistiky a dáta. Počas zápasov odbehali toho veľa a v tých zónach, ako si to predstavujem,” vyhlásil.

Do októbra pôsobil v Pohroní, zápas proti bývalému zamestnávateľovi však nijako zvláštne neprežíval.

„Som už dosť skúsený tréner na to, aby som to nebral emotívne. Ten zápas bol iný len v tom, že som sa stretol s mnohými známymi a príjemne sme sa porozprávali,“ poznamenal bývalý tréner Dunajskej Stredy, Myjavy, Komárna či Mezőkövesdu.

Liga bude iná

Víťazstvá nad súpermi z vyššej súťaže kouča tešia, no domnieva sa, že v druhej lige jeho tím čakajú iné zápasy.

„Prvoligisti chceli hrať futbal a to nám vyhovovalo. V druhej lige očakávam, že súperi prídu so zabetónovanou obranou,“ tvrdí.

Najlepším strelcom mužstva v príprave je 20-ročný Roland Gerebenits. V šiestich zápasoch dal šesť gólov. Radványi ho poznal už z Pohronia.

„Je odchovancom Žiliny, považovali ho za veľký slovenský talent. Ako 16-ročný už strieľal góly medzi devätnásťročnými. Zaujímal sa oňho aj Inter Miláno, ale zostal v Žiline,“ pripomenul tréner Podbrezovej.

Do Pohronia prišiel Gerebenits vlani v lete na konci prípravy, teraz ju celú absolvoval pod vedením Radványiho. Tvrdo na sebe pracoval aj individuálne cez vianočnú prestávku.

„Fyzicky je pripravený skvelo. Cíti moju dôveru a verím, že mi ju oplatí na ihrisku,“ dodal Radványi.

Skúsení pomáhajú mladým

Podbrezová je v tabuľke II. ligy na štvrtom mieste. Na vedúcu Banskú Bystricu stráca deväť bodov, na druhý Liptovský Mikuláš päť.

Podľa Radványiho má určite káder na to, aby vybojovala druhé miesto, ktoré by znamenalo baráž o postup do najvyššej súťaže.

„Tímový duch je skvelý. Skúsení hráči ako Boris Godál, Erik Grendel či Vladimír Kukoľ už toho zažili na trávnikoch veľa a môžu pomôcť mladým. Máme talentovaných hráčov, ktorí si už pootvorili dvere do dvadsaťjednotky, ako Roland Galčík, Peter Kováčik, Mikuláš Bakala, Daniel Pavúk či spomínaný Gerebenits,“ vymenúval tréner.

Novou posilou v klube je Matej Grešák z Popradu. „Som rád, že sme získali šikovného ľaváka, ale vcelku je tu káder veľmi silný. Možno by sme ho ešte doplnili jedným útočníkom, aby zvýšil konkurenciu, ak bude vhodná príležitosť,“ dodal Radványi.

Liaheň brankárov

Nebýva zvykom, že z jedného klubu sa do reprezentačného výberu dostanú až dvaja brankári. V kádri dvadsaťjednotky však sú Richard Ludha aj Ivan Rehák.

„Navyše aj náš tretí brankár Filip Dlubáč je vynikajúci. Ešte som nezažil, aby som v mužstve mal toľko výborných brankárov,“ podčiarkol Radványi.

V prípravných zápasoch Ludha a Rehák dostávali príležitosť striedavo. „Vidím to tak, že jednotkou bude Rišo, ale naozaj sú obaja skvelí. Obzvlášť ma teší, že všetci brankári hrajú veľmi dobre nohami. Nemusíme lopty len odkopávať, ale môžeme útoky zakladať od brankárov,“ vysvetľoval kouč Podbrezovej.

Trénerom brankárov je Tomáš Čechovič, ktorý je zároveň členom realizačného tímu reprezentácie do 17 rokov. „Odvádza veľmi dobrú robotu. Všetko rozanalyzuje do najmenších detailov, takúto prácu s brankármi som ešte nikde nezažil,“ chválil svojho kolegu Radványi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Podbrezová zdolala štyroch prvoligistov. Nie je to náhoda, tvrdí tréner