Tím snov? Piatoligista má v kabíne zvučné mená z Fortuna ligy. Cieľom je postup

Banská Štiavnica reštartuje svoju sezónu 13. júna.
Banská Štiavnica reštartuje svoju sezónu 13. júna. (Autor: FK Sitno)
Ivan Mriška|4. jún 2021 o 12:12

Banská Štiavnica štartuje súťaž 13. júna na pôde Jakuba.

BANSKÁ ŠTIAVNICA. V posledných rokoch sa motali v okresnej súťaži, aj tam len v dolnej polovici tabuľky.

FK Sitno Banská Štiavnica však prešlo zmenou vo vedení a dnes je s 25 bodmi na druhom mieste piatej ligy C.

Pelegríni: Cieľom je postup

Na prvé Brezno strácajú Banskoštiavničania dva body, no majú zápas k dobru. Reštart súťaže začínajú o týždeň skôr na pôde Jakuba.

Kto má skúsenosti z Fortuna ligy

  • Lukáš Tesák (MŠK Žilina)
  • Ľubomír Urgela (ViOn Zlaté Moravce)
  • Patrik Jacko (FK Pohronie)

„FK Sitno musí mať čo najvyššie ambície. Náš cieľ je jednoznačný, a to postup,“ pre klubový web prezradil tréner Lukáš Pelegríni, ktorý ako kapitán vybojoval pre FK Pohronie premiérovú účasť vo Fortuna lige.

„Pandémia ovplyvnila celý život, aj fungovanie športových klubov a športovcov. Urobili sme však maximum preto, aby sme boli úspešní a fanúšikovia spokojní,“ dodal.

(Autor: FK Sitno)

Po dohrávke v Jakube čaká Banskú Štiavnicu domáci zápas s Krupinou a vonkajší v Hrochoti. Všetko majú futbalisti z historického mesta spod Sitna vo vlastných rukách.

„Našim cieľom je jednoznačne postup. V budúcnosti by som si v Slovnaft Cupe rád zahral proti ligovému tímu,“ prezradil obranca Richard Chmelina.

Urgela: Robiť poctivo a skromne

Futbalistov s ligovými skúsenosťami má Chmelina po novom aj v kabíne. K tímu sa cez zimnú prestávku pripojil bývalý hráč Spartaka Myjava, MFK Karviná, Baníka Ostrava či ViOnu Zlaté Moravce – Ľubomír Urgela.

„Vidím usilovnosť a zanietenosť nového vedenia s jasným cieľom. Robiť futbal poctivo a skromne,“ uviedol Urgela, prečo sa rozhodol z ligových trávnikov prejsť až do piatej najvyššej súťaže.

Ľubomír Urgela.
Ľubomír Urgela. (Autor: FK Sitno)

Papierovo bol prestup Urgelu do Banskej Štiavnice dotiahnutý v posledný možný deň, a to 30. apríla.

„Chcem pomôcť tímu dosahovať čo najlepšie výsledky. Aby sme hrali futbal, ktorý by bavil hráčov a fanúšikov.

Jedným z mojich osobných cieľov je, aby som si ešte raz zahral v tíme s Lukášom Pelegrínim,“ dodal futbalista, ktorý pôsobil aj v zahraničí. V Rakúsku obliekal dres SC/ESV Parndorf.

V tíme bývalý reprezentant

Okrem neho bude dres Banskej Štiavnice obliekať bývalý reprezentant Slovenska Lukáš Tesák. Ten po sebe zanechal veľkú stopu hlavne na východe Európy, kde hrával za Luhansk, Torpedo Moskva, Arsenal Tula či Kajrat Almaty.

Po skončení kariéry sa futbalom baví v piatej lige.

„Je nám obrovským potešením, že Lukáš je naším hráčom. Dodá tímu kvalitu a obrovské skúsenosti,“ uvádza stránka FK Sitno.

Ďalším zaujímavým novým hráčom Banskej Štiavnice je futbalista bývalého druholigistu TJ Sokol Dolná Ždaňa – Pavol Blaho.

„Kvalitou kádra patríme do vyššej súťaže. A s tým prichádzam aj do klubu,“ uviedol vysoký obranca.

Z FK Pohronie pod Sitno

Medzi najväčšie prestupy do FK Sitno patrí príchod Patrika Jacka z FK Pohronie.

„Ide o kvalitného hráča, s ktorým príde do klubu obrovská skúsenosť a veľký vzor pre spoluhráčov a mládež. Čo je však hlavné, príde medzi nás pokorný, charakterný človek, z čoho mám ja osobne obrovskú radosť,“ uviedol Pelegríni, ktorý je tiež športovým riaditeľom FK Sitno a kedykoľvek môže nastúpiť aj na ihrisko.

Poslednou novou tvárou v Banskej Štiavnici je brankár Dávid Ivan, ktorý v mládežníckych časoch hrával najvyššie súťaže za FK Žiar nad Hronom.

„Niekedy mám pocit, že hráme minimálne druhú ligu a nie piatu. Káder je perfektný, bol to jeden z hlavných aspektov, prečo som sa vrátil znovu k futbalu.

Je tu skvelá partia, dokonca sa k nám pridal aj môj bratranec Lukáš Tesák. Je zaujímavé s ním hrať v jednom tíme, keďže ešte nedávno som ho sledoval v televízií,“ povedal Ivan.

Všetky prípravné zápasy Banská Štiavnica vyhrala, rozdielom triedy zdolala aj treťoligový Zvolen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tím snov? Piatoligista má v kabíne zvučné mená z Fortuna ligy. Cieľom je postup