Kalmár v hľadáčiku Turkov, DAC potrebuje alternatívu za zraneného hráča

Zsolt Kalmár (vpravo) v drese DAC Dunajská Streda.
Zsolt Kalmár (vpravo) v drese DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|7. jan 2021 o 19:48

Tím chcú udržať pohromade.

DUNAJSKÁ STREDA. Mali voľno 22 dní, a o ďalších 37 dní ich čaká prvý ligový zápas proti Trenčínu. Futbalisti Dunajskej Stredy začali prípravu s 22 hráčmi.

Legionári Eric Ramírez a Danylo Beskorovainyi sa pripoja k mužstvu neskôr, panamský obranca Eric Davis je zranený a bude chýbať dlhšie.

„Nebola to len dovolenka, hráči mali aj domáce úlohy. Koncom týždňa si spravíme nejaké testy, aby sme videli, v akej forme sa vrátili,“ uviedol nemecký tréner DAC Bernd Storck.

Bez veľkých zmien

V kádri Dunajskostredčanov zatiaľ nenastali veľké zmeny.

Novou tvárou je Brahim Moumou, 19-ročný ofenzívny hráč marockého pôvodu z Nemecka, ktorý naposledy pôsobil v Šamoríne.

Z hosťovania sa vrátil útočník Abdulrahman Taiwo. Na jeseň v drese Michaloviec zaznamenal šesť gólov a jednu asistenciu.

„Zatiaľ ho osobne nepoznám, ale viem, že v Michalovciach odviedol dobrú robotu. Uvidíme, v akej forme je a podľa toho sa rozhodneme,“ poznamenal na adresu legionára z Nigérie tréner Storck.

Kalmár v hľadáčiku Turkov

Cez krátku zimnú prestávku sa najviac skloňovalo meno stredopoliara Zsolta Kalmára.

Podľa tureckých zdrojov by maďarského reprezentanta chcel získať 19-násobný majster Turecka Fenerbahce Istanbul a je aj v hľadáčiku Trabzonsporu.

„Teší ma, že sa spomínajú takéto mužstvá, ale neviem o žiadnej konkrétnej ponuke. Momentálne sa maximálne sústredím na Dunajskú Stredu,“ komentoval situáciu Kalmár.

Má za sebou najlepšiu polsezónu svojej kariéry, dal jedenásť gólov a na ďalšie štyri prihral. Podľa štatistík systému InStat bol v jesennej časti najlepším hráčom Fortuna Ligy.

„Zaregistrovali sme náznaky záujmu o niektorých našich hráčov, ale žiadna konkrétna ponuka neprišla. Máme ambíciu udržať tím pohromade,“ uviedol Jan Van Daele, športový riaditeľ Dunajskej Stredy.

Hľadá sa ľavý obranca

Mužstvo zo Žitného ostrova nutne potrebuje dotiahnuť ľavého obrancu.

Eric Davis je zranený, doma v Paname absolvoval operáciu ľavého kolena a k tímu sa pripojí asi o štyri týždne. „Z dôvodu Davisovho zranenia je našou prioritou nájsť na trhu cennú alternatívu na tento post,“ dodal Jan Van Daele.

V niektorých zápasoch nastupoval na ľavej strane defenzívy Dominik Kružliak. „Na jar určite nechcem hrať ľavého obrancu,“ smial sa stopér.

Futbalisti Dunajskej Stredy počas zimnej prípravy.
Futbalisti Dunajskej Stredy počas zimnej prípravy. (Autor: DAC Dunajská Streda)

DAC sa bude pripravovať na ligový štart výlučne v domácich podmienkach.

„Nechýba mi sústredenie v zahraničí, máme tu k dispozícii výborné podmienky a vynikajúce ihriská,“ tvrdí tréner Bernd Storck.

V súčasnej situácii sa ťažšie zháňajú súperi na prípravné zápasy. DAC mal budúci týždeň hrať s reprezentačnou dvadsaťjednotkou, tá však pre pandemické opatrenia zrušila tréningový kemp.

Hľadá sa alternatíva, no v pláne je menej prípravných stretnutí, ako obvykle.

„Mohli sme začať ligu skôr, ako v ostatných krajinách,“ reagoval Kalmár.

Ešte trikrát so Slovanom

Dunajskostredčania momentálne strácajú päť bodov na lídra a v jarnej časti chcú ponaháňať bratislavský Slovan.

„Dôležitý bude dobrý štart. Slovan je favoritom, ale ešte s nimi hráme trikrát,“ myslí si tréner Storck.

„Musíme premieňať svoje šance a dať viac gólov. Ciele sa nezmenili, chceme bojovať o majstrovský titul,“ zdôraznil líder tímu Zsolt Kalmár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kalmár v hľadáčiku Turkov, DAC potrebuje alternatívu za zraneného hráča